Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayserispor’un ligin ikinci yarısındaki performansını göz önünde bulundurduğumuzda, bu maçın Beşiktaş adına da kolay bir karşılaşma olmayacağı baştan itibaren belliydi. Kayserispor, Sergen ile önemli bir değişim yaşadı. Devre arasındaki transferler Sergen’in oyun felsefesiyle birleşince dinamik bir Kayserispor ortaya çıktı. Bu dinamizm beraberinde de iyi bir takım yarattı. İkinci yarının en flaş takımının aldığı sonuçların tesadüflerden ibaret olmadığını dün akşam bir kez daha gördük.

        Maçın ilk yarısında Beşiktaş’ın oyun kuran ayaklarının tamamına baskı yaparak oyunu kontrol ettiler. Beşiktaş’ın kanatları kullanmasına müsaade etmediler. Burada Quaresma ve Gökhan Gönül’ün eksiliğinin de etkisi olduğunu söylemeden geçmeyelim. Bu bölgede özellikle kanatlardan bugüne kadar iyi işler yapan bir takım olarak Beşiktaş, Babel’in de etkisizliğinden ötürü üretken olmaktan çok uzaktı. İlk yarının ve ikinci yarının oyunu en çok zorlayan oyuncusu Aboubakar oldu. Attığı gollerin dışında fiziki mücadelesi, temposu ve oyun isteği çok iyiydi.

        İkinci yarı Şenol Hoca, oyuna Tolgay değişikliğiyle müdahale ederken, oyun sistemini de değiştirerek önemli bir adım attı. Orta sahayı Atiba-TolgayOğuzhan ve Talisca ile dörtlü düzene çevirirken, önde de Cenk ve Aboubakar ile iki forvete döndü. Bu, Beşiktaş’a bir hareketlenme de getirdi. Daha çok topa sahip olan, daha hareketli, daha da bol pozisyonlu bir oyun ortaya çıktı. Tolgay oyunu zorladı, Talisca oyunu zorladı. Özellikle Andreas Beck bu oyun sisteminin değişikliğinden ötürü yakaladığı boşlukları çok etkili kullanmaya çalıştı. Gol için birkaç tane şut denemesi var. Ama bu denemelerde golü yanlış kaleye attı. Talisca’nın oyun içerisinde ikinci yarıda özellikle çok şut denemesi var. Bu denemelerinde de Ali Ahamada’ya takıldı.

        Beşiktaş ikinci yarıda aradığı ve istediği golleri buldu. İlk gol sonrasında farkı açacak pozisyonları var. Fakat burada karşısına dirençli bir Kayserispor iradesi çıktı. Umut’un ayağından buldukları gol aslında oyunun başından beri denedikleri kontra pozisyonlarının neticesiydi. Oyun kurgularının büyük bir bölümünde bunu arayan Kayserispor, ilk ve ikinci golde savunmanın yaptığı hata ikramlarını geriye çevirmedi.

        Ligin bu dönemleri her takım için en zor dönemler. Ligin boyu kısaldıkça doğal olarak maçların zorlukları da artıyor. Beşiktaş’ın takım olarak bunu bilecek kadar tecrübesi var. Üst üste maç oynamanın getirdiği yorgunluğu da kabul ediyoruz. Fakat dün akşam bunu bilmek yetmedi. Bunun yanına; savunma güvenliği, oyun zenginliği, daha çok isteği ve yüzde 100 motivasyonu da yanına ilave etmek gerekiyordu.

        Diğer Yazılar