Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BUNDAN birkaç hafta önceki bir maç yazımda Beşiktaş’ı izlerken coşku ve endişe duygularını iç içe yaşadığımızı yazmıştım. Malesef dün akşam bu yönde Beşiktaş adına kötü bir tekrar yaşadık. Maça mükemmel başlayan, golü bulan arkasından ikinci golü bulabilecek fırsatlar yaratan bir takım olma görüntüsünü maçın 10. dakikasından itibaren kaybeden ve mücadelenin son dakikasına kadar rakibinin yaptığı hamleleri savunmak zorunda kalan bir Beşiktaş izledik.

        Beşiktaş’ın coşkusunu ve isteğini alkışlamamak elde değil. Oyuncular, kenar yönetim bütün duyguları ve arzularıyla sahanın içindeler. Ellerinden gelenin hepsini çok istekli bir şekilde yapmaya çalışıyorlar. Ama bazen maçın son dakikalarında olduğu gibi bu da yetmiyor. Beşiktaş ilk yarı golü bulduktan sonra maçın inisiyatifini Eskişehir’e bıraktı. Çok pozisyon üretemese de deneyen ve rakibi baskı altına alan taraf Eskişehir oldu. Aslında oyun bu şekile döndüğünde Beşiktaş’ın şablon olarak istediği tarza da geliyor. Çünkü Beşiktaş bu ligin en etkili ve en iyi kontratak yapan takımı. Ama özellikle oyunun ilk yarısında belki de bu sezonun çok mahkum bir şekilde, en kötü 30 dakikasını oynadılar. Bunda Olcay’ın ve Almeida’nın topu çok fazla forvet hattında tutamamalarının da etkisi oldu. Elbette, Fernandes Beşiktaş için önemli bir eksiklik. Oynadığı dönemde topu tutan, tempoyu ayarlayabilen, oyun kurabilen bir oyuncu. Eksikliğinde çok özverili oynayan Oğuzhan, Necip ve Veli gibi futbolcular, işin bu bölümünü yapmakta zorlanıyorlar. Çok koşuyorlar, mücadele ediyorlar, rakibi zorluyorlar ama Beşiktaş topa sahip olduğunda oyunu kontrol etmekte güçlük çekiyorlar.

        Tabii Beşiktaş, topa çok sahip olmamış, oyunun kontrolünü ele alamamış olsa da 2-0’ı yakalamış bir takım olarak kendi evinde bunun avantajını kaçırmaması gerekirdi. Forvette yeterli ölçüde top tutamamak, orta alanda oyun hakimiyetini rakibe bırakmak Beşiktaş’a pahalıya patladı. Bir de bunun üzerine sezon başından beri devam eden savunma ve kaledeki sıkıntılar maalesef Beşiktaş’ı böyle bir sonuçla karşı karşıya bıraktı.

        Yazık! Bu kadar büyük özveriyle ve mücadeleyle gelinen bu noktada yakalanan skordan sonra karşılaşılan tablo Beşiktaş adına gerçekten soğuk bir duş oldu. İşte tecrübe de böyle bir şey, parayla satın alamıyorsunuz ancak yaşayarak öğreniyorsunuz.

        Diğer Yazılar