Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu maç için “Sonucu keyifli ama oyunu aynı derecede keyifli olmayan bir mücadele” dersek yanlış bir şey söylemiş olmayız. Kayserispor can derdinde. Bu pozisyondaki takımların maça asılmalarını ve ortak olmaya çalışmalarını anlıyoruz. Ama Beşiktaş’ın maçın büyük bölümünde oyun insiyatifini rakibine vermesini anlamak Siyah-Beyazlılar adına çok kolay olmuyor.

        Karşılaşmada güzel goller var. Olcay’ın bu sezon ilk defa sağ kanatta oynaması değişik gibi görünse de gol sırasında yaptığı koşu ve gol vuruşu bildiğimiz Olcay görüntüsüydü. Gerçekten çok klas bir gol oldu. Keza Oğuzhan’ın yaptığı gol hem yaratıcılık hem de kendisinin oyunculuk karakterini yansıtması açısından harika bir gol oldu.

        Goller dışında elbette Almeida ve Olcay ile yakalanan pozisyonlar da var. Bunlar işin Beşiktaş adına artı taraflarıydı. Özellikle Oğuzhan’ın oyuna girmesiyle Beşiktaş en azından biraz daha organize bir görüntüye kavuştu. Fakat oyunu genel anlamda tutamamak, geriye yaslanmak ve skoru koruma tedirginliğini hissetmek maçı yine son dakikalarda sıkıntıya soktu.

        Aslında Beşiktaş skor avantajını yakaladığı zaman taktik anlamda hamle yapabilecek önemli bir avantaja kavuşuyor. Olcay, Oğuzhan, Almeida ve bu maçta solda görev yapan Motta gibi rakibin verdiği alanları kullanabilecek oyuncuları var. Bu maçta yakalanan 2-0’lık skor da sanki bir rahatlık yaratmış gibi hissedilse de son anlarda gördüğümüz gibi futbolda düdük çalmadan nokta konmuyor. Başta söylediğimiz gibi; dengeli, oyun anlamında çok keyifli olmayan ama kazanma keyfini yaşatan bir maç oldu.

        Diğer Yazılar