Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çift ayaklı maçlarda her zaman değişmez altın kural deplasmanda gol atıp avantajı yakalamaktır. Beşiktaş maçın ilk dakikasından itibaren işin bu yönünü ne kadar önemsediğini yaptığı takım savunmasına ilave ettiği etkili hücum organizasyonlarıyla ortaya koydu. Feyenoord takımının Hollanda futbolundan gelen klasik bir özelliği kanat organizasyonlarını, maçın ilk dakikasından itibaren kesmek düşünüldü ve bu büyük ölçüde gerçekleştirildi. düşünürken buna bunu büyük ölçüde gerçekleştirdi. Siyah-Beyazlılar, rakibinin oyun temposunu yükseltmesine hiçbir zaman izin vermedi ki bu strateji maçın en önemli taktik anlayışı oldu.

        Beşiktaş ölü vuruşlarda etkili bir takım. Mustafa Pektemek ile bulunan gol tesadüf değil. Özellikle bu tür Avrupa kupası maçlarında erken gelen golün maçın genel oyun stratejisini ne derece etkilediğini de golden sonra gördük. Beşiktaş bütün inisiyatifi eline aldı ki maçın sonuna kadar da bunu istediği gibi götürdü.

        Deplasmanda öne geçmek, oyun temposunu ayarlamak ve ilerleyen dakikalarda kendi düşündüklerini istediği istediği gerçekleştirebilmek, bu maçın sonunda Beşiktaş'ı bir üst tura götürdü dersek de çok iyimser olmayız. Çünkü bu maçta gördük ki Beşiktaş, bu Feyenorrd takımından çok daha tecrübeli ve iyi bir takım. Oyuna hükmedebilecek Clasie dışında oyuncusu olmayan Hollanda ekibine karşı Beşiktaş'ın Tolga, Ersan, Motta, Atiba, Olcay, Mustafa, sonradan oyuna giren Demba Ba gibi daha fazla etkili oyuncusu var. Bu yüzden Beşiktaş'ın bu turu geçtiğini bugünden söyleyerek iyimser değil gerçekçiyiz.

        Beşiktaş, takım halinde çok güzel işler yaptı. Bütün oyuncuları da tek tek kutlamak gerekir. Hak ettiler. Fakat bazı isimleri de ayrıca alkışlayarak haklarını teslim edelim. Özellikle Atiba, hem Beşiktaş'ın hem de sahanın en iyi oyuncusu olarak burada en büyük payı almayı hak etti. Tolga sakinliği ve liderliğiyle, Ersan defanstaki yerinde müdahaleleri ve savunma yönüyle, Pektemek golcülüğüyle, Kerim Frei 2. goldeki kişisel becerisiyle bu maçta ön plana çıkan ve takdiri hak eden isimler oldu. Motta'nın son dakikadaki penaltının olmamasını gönül isterdi ama futbolun içinde bazen bu tür kazalar olur. Bu da bu karşılaşmanın nazar boncuğu olsun.

        Diğer Yazılar