Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk maçın skor avantajıyla çıktığınız ikinci mücadelede oynayacağınız strateji aşağı yukarı bellidir. Beşiktaş ilk maçta uyguladığı doğru takım savunmasıyla rakibine pozisyon vermezken, kendi yarattığı ataklarla da istediği skoru elde etmişti. Dün geceki maçın da Beşiktaş açısından aşağı yukarı bu tür bir formatta süreceği herkesin malumuydu. Ama merak edilen konu; üzerine gelen rakibine karşı Siyah-Beyazlılar'ın nasıl bir oyun stratejisi uygulayacağıydı.

        Beşiktaş mücadelenin ilk bölümünde katı bir takım savunmasıyla Hollanda'daki gibi pozisyon vermedi. Uygulamak istediği kontratak yapısında da istediğini aldı. Pektemek, Demba Ba organizasyonu ile gelen gol, Beşiktaş'ın baştan düşündüğünün sahaya uygulanış şekli oldu. Maçın geneline bakarsak Beşiktaş savunmacı gibi görünse de şunu iyi biliyoruz ki bu, dün geceki mücadele için uygulanması gereken en önemli stratejiydi. Çünkü elinizde Pektemek,Demba Ba, Olcay, Kerim gibi rakip arkasına etkili gidebilecek oyuncularınız varsa, bu taktik size avantaj sağlar. Nitekim de yakalanan avantajların çok doğru şekilde skora yansıtılması, evdeki hesabın çarşıya uyduğunu gösteriyor.

        Beşiktaş hem Hollanda'da hem İstanbul'da skor olarak galip gelirken, oyuncu anlamında da kazanımları oldu. Pektemek'in yeniden çok formda geri dönüşü mutluluk verici, Kerim'in takım içerisinde önemli bir alternatif haline gelmesi umut verici, Demba Ba'nın da 3 golle "Merhaba" demesi keyif verici oldu.

        Bu kazanımlara Beşiktaş'ın şu dönemde çok ihtiyacı var. Hem skorun netliği, hem turun gelmesi, hem de oyuncuların kazanımı, ileriye doğru umudumuzu artırdı. Muhteşem Beşiktaş taraftarının sahadaki desteği de bu işin bal-kaymağı oldu.

        Diğer Yazılar