Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAZI payeler, kişileri yüceltme düşüncesi içerisinde verilir... Bazı payeler de vardır ki; o isim verildiği yeri büyütür. Süleyman Seba bu ikinci tanımlamayı içeriyor. Yaptıklarıyla, Türk futboluna kattıklarıyla, oluşturduğu hürmet ve saygı ortamıyla, başarıları takdir şekliyle herkesi farklı bir bakış açısına taşıdı. Bu bakış açısı öyle bir noktaya geldi ki; kayıtsız şartsız herkes içinde hem teşekkür hem minnet duygularını hissetti. Bugün Türkiye Ligi’nin bu isimle oynanmış olması, Seba’nın şahsı ve Beşiktaş adına değil Türk futbolu adına bir ayrıcalıktır.

        Ancak olay tabii ki, Seba’nın isminin 2014-15 sezonuna verilmesiyle bitmiyor. Aslında bu bir başlangıç! Buradaki kritik soru şu... Süleyman Seba sezonu, O’nun benimsediği ilkeler, prensipler, futbola bakış açısı ve erdemi doğrultusunda oynanabilecek mi?

        Yani...

        -Bir başarıyı elde eden, kendisiyle mücadele eden rakiplerini de alkışlayabilecek mi?

        -Sezon sonunda hedefine ulaşamayan, bu durumu kaybedilen bir şampiyonluk yerine ‘şerefli ikincilik’ olarak görebilecek mi?

        -Kulüpler, başkanlar, yöneticiler, teknik adamlar, futbolcular; federasyona, MHK’ye ve diğer yöneticilere saygı gösterecek mi?

        -Kulüp başkanları oyuncularını rakibe saldırır, haddini aşan açıklamalar yapar görüntüden uzak tutup yalnızca saha içinde mücadele eder, işini yapar hale getirecek mi?

        -Kulübünü çok seven, kulübü için gecesini gündüzüne katan ancak tüm bu mücadeleyi sporun ahlaki erdemleri içinde yapan futbol adamları olacak mı? İşte bu ligi, bu sezonu Seba’yı Seba yapan bu değerlerle oynayabilirsek emin olun Türk futbolu büyük bir sıçramayı da yaşayacaktır.

        Tüm umudumuz bu tablonun sağlanması yönünde.

        Sosa ve beklentiler

        Beşiktaş önemli ve etkili oyuncuları transfer etti. Gelen oyuncuların etkili olup olmayacaklarını yarattıkları heyecandan anlayabilirsiniz. Bugün camianın hissettiği heyecana baktığımızda bu oyuncuların takıma çok büyük katkı vereceği yönünde bir inanış oluştu. Bunu da bu oyuncuların performansları yarattı. Demba Ba’nın forvet hattındaki etkinliği, Cenk’in golcülüğü ve takım rekabetine katkısı, Gökhan Töre’nin Beşiktaş’ın oyuncusu olarak takıma katılması, takım katitesini ve etkinliğini yukarıya taşıdı.

        Son olarak takıma katılan Jose Sosa da yetenekli bir oyuncu. Yalnız şu beklenti içerisinde olmamak lazım; bu oyuncu klasik bir 10 numara, santrfor arkası pozisyonundaki bir oyuncu değil. Daha çok kanat bölgesinde oynayan, iki kanadı da etkili kullanan, ayakları iyi, yetenekli bir oyuncu. Bu bakış açısıyla bu oyuncuyu değerlendirir, ona göre beklenti içerisine girersek; bu durum Beşiktaş’a daha büyük bir fayda sağlar.

        Diğer Yazılar