Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hangi seviyede oynarsanız oynayın, futbolun olmazsa olmazı tempo... Eğer düşük seviyede yavaş şekilde oynamaya çalışırsanız veya rakibinizin bu şekildeki oyununa ayak uydurursanız zorlanırsınız. Beşiktaş maçın ilk yarısında rakibinin bu tuzağına düştü. Rize takımı, kendi yarı alanında alanı çok iyi kontrol ederken topa sahip olduğu anlarda da mümkün olduğunca oyunun hızını kesti. Yalnızca LuaLua’nın ayağından yaratmaya çalıştığı kontratak silahını istediği ölçüde kullanmadı. Beşiktaş da buna çok fazla izin vermedi. Ama kendi oyununu da bir türlü istediği şekilde gerçekleştiremedi. 4-4-2 düzeninde öndeki Cenk ve Mustafa da çok fazla rakibin kucağında kaldı. Beşiktaş orta alanda Oğuzhan’la oynamaya alışmış. O pozisyonda Oğuzhan’ın olmamasının üstüne 4-4-2 oynama isteği oyun akıcılığını getirmedi. Rakibin savunma anlayışından ziyade Beşiktaş kendi içerisinde de takım olarak o ahengi henüz sağlayamadı. Bir de buna defansın göbeğindeki Ersan ve Pedro Franco’nun Kweuke ve LuaLua karşısında zorlanmaları işin tuzu-biberi oldu.

        Beşiktaş, sağ bek pozisyonundaki oyuncu eksikliğini hissetmeye devam ediyor. İsmail Köybaşı sol ayaklı bir oyuncu olmasına karşın ters kanatta oynarken defansif anlamda belki çok fazla problem yaşamıyor. Takım da yaşamıyor. Özellikle Beşiktaş’ın savunma oynadığı maçlarda çok da iyi işler yaptı. Ama bu maçta olduğu gibi hücuma çıkışlarda Beşiktaş, bu bölgede zorlanıyor. Öne çıktığı her pozisyonda içeri doğru dönmeye çalışması hem kendisinin hem de Beşiktaş’ın hızını kesiyor. Dolayısıyla da sıkıştığınız bu tür maçlarda arkadan gelen oyuncuların desteğine ihtiyaç duyduğunuzda zorlanıyorsunuz. Beşiktaş iki bekinden de bu desteği alamadı. Necip Uysal değişikliği ile bu denge yakalandıktan sonra ortaya çıkan takım baskısı da neticesini golle verdi. Ama bir gol istenilene yetmedi. Gökhan’ın saha içerisinde aldığı inisiyatif de tek başına yetersiz kaldı. Beşiktaş, dün izlediğimiz gibi Oğuzhan Özyakup’un ve Demba Ba’nın eksikliklerini ciddi şekilde hissetti.

        DEFANS GÜNÜNDE DEĞİLDİ

        Beşiktaş adına maçın olumsuz yönü defansın kötü gününde olmasıydı. Ersan’ın sakatlığının yanında İsmail’in ve Motta’nın çok verimsiz oynamaları, Beşiktaş’ı sıkıntıya soktu. Beşiktaş tempo yapmakta ve rakibi baskı altın almakta zorlandı.

        OLCAY İNİSİYATİF ALDI

        Gecenin en iyi hamlesi, geç de olsa Bilic’in İsmail’i sola Necip’i sağa alarak Beşiktaş’ın iki kanadını kullanılır hale getirmesiydi. Beşiktaş’ın son üç sezondaki en istikrarlı oyuncusu olan Olcay’ın inisiyatif alarak takım adına gol bulması önemli bir kazanç daha oldu.

        Diğer Yazılar