Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa deplasmanları her zaman zordur. Yalnız Beşiktaş için değil, bütün takımlar için aynı şey geçerlidir. Bu maç da beklediğimiz gibi oldu. Hatta tempo ve oyun anlamında beklediğimizin daha üzerinde, etkili bir Bursaspor izledik.

        Bursa takımı oyunu kendi açısından mükemmel oynadı. Beşiktaş’ı sahanın her bölgesinde baskı altına alarak oyun kurmasını engelledi. Bunu yaparken de çok önemli ataklar geliştirdi. İlk yarıdaki bu baskı Beşiktaş üzerinde o kadar etkili oldu ki Siyah- Beyazlılar defanstan orta alana, orta alandan forvete geçiş yapmakta zorlandı. Bursaspor, Beşiktaş’ın tüm pas bağlantılarını istediği gibi kesti. Demba Ba, Oğuzhan, Gökhan Töre gibi oyunculara da ne top aldırdı ne de döndürdü. Tolga’nın becerisi, Beşiktaş defansının dikkati ve Bursasporlu oyuncuların son vuruşlarda etkili olamamaları bu bölümün golsüz geçilmesine neden oldu.

        Bilic bu duruma hamle yapmak adına da aslında genelde çok olmayacak bir şekilde Oğuzhan- Sosa değişikliği ile oyuna müdahale etti. İsabetli de oldu.

        İkinci yarının ilk 15 dakikası oyunun biraz daha dengelendiği bölümdü. 60’ncı dakikadan sonra ise Beşiktaş, temposu düşen ve yorulan rakibi karşısında kendi silahlarını ortaya çıkardı. 60’ncı dakikada Olcay ile başlayan, Demba Ba, Gökhan ve tekrar Olcay ile devam eden pozisyon üretme süreci, Olcay’ın muhteşem golü ile semeresini aldı.

        Futbolda iyi oyunculara sahip olmak önemli. Ama büyük takımlar için futbol karakteri yüksek oyunculara sahip olmak çok daha önemlidir. Bu oyuncular inisiyatif aldığında, ortaya çıktığında böyle zor geçen, sıkıştığınız maçları çevirme şansınız ortaya çıkar. Olcay dün akşam maçın 60’ncı dakikasından sonra aldığı sorumluluğu attığı golle taçlandırarak dün akşam yine maçın adamı oldu. Büyük takdiri de hak etti. Sahanın içerisinde Veli gibi, Atiba gibi, Gökhan Töre gibi, Sivok gibi, Tolga gibi kendisine eşlik eden bu oyuncularla birlikte maçı çevirmeyi başardılar.

        Şampiyonluk yürüyüşleri bu tür zorlu maçları çevirebilme kabiliyeti ile ilerler. Bunu şampiyon olabilecek, bu yolda yürüyebilecek takımlar gerçekleştirebilirler. Bursaspor mücadele olarak, oyun temposu olarak, ortaya koyduğu istek ve arzu olarak en az Beşiktaş kadar alkışı hak ediyor. Ama farkı yaratan, skoru elde edebilmektir. Beşiktaş yarattığı bu farkla Bursaspor’a ve kendine de bu mesajı çok açık bir şekilde verdi.

        ŞAHAN FARKI

        Olcay Şahan’ın birçok kritik maçta olduğu gibi bu maçta da oyunu zorlaması ve takımını galibiyete taşıması dün akşamın Beşiktaş adına olumlu yüzüydü.

        OĞUZHAN KAYBOLDU

        Oğuzhan’ın Bursa orta alanının baskısına karşılık verememesi ve düşük tempoda kalarak oyundan çıkması Beşiktaş’ın en olumsuz tarafıydı.

        Diğer Yazılar