Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir, ligin en iyi pas yapan, oyun temposuna en çok etki edebilen takımlarından bir tanesi. Bu maçı da bu istikrarda oynadılar. Çabuk pas yapan, hızlı çıkan, süratle geri dönebilen bir takım olarak kendi felsefelerini ortaya koymaya çalıştılar.

        Beşiktaş da dinamik, tempolu oyuna karşılık verebilen, hareketli bir takım olarak Eskşehir’e cevap verdi. Özellikle Atiba ve Veli bu dinamizmin mimarları. İkinci toplarda, bire bir mücadelede, rakibi baskı altına almakta çok etkililer. Bu oyuncuların ayakta kaldığı maçlarda Beşiktaş, maça hakim oluyor. Özellikle kötü hava ve zemin şartlarına bir de Olimpiyat’ın rüzgarı eklenince bu tür oyuncuların önemini bir kez daha görüyoruz. Ama genel anlamda oyunu tuttuğunuz bir maçta da duran toplardaki bu tür zafiyetler, verilen onca emeğe ve mücadeleye yazık ediyor.

        Beşiktaş’ın duran toplardaki zafiyeti, verilen onca emeğe ve mücadeleye yazık ediyor.

        Beşiktaş, hücum olarak etkili bir takım. Kötü de oynasa öyle veya böyle pozisyon üretiyor. Fakat defansif yönünü bir türlü üst seviyeye taşıyamadı. Birçok maçta olduğu gibi eline aldığı fırsatları bu maçta da çabuk kaybetti. Beşiktaş, özellikle evindeki maçlarda gol yeme problemini çözmek zorunda. Bunu zeminle, yağışla veya rüzgarla ilişkilendirmemek gerek.

        Bir diğer soru işareti de Demba Ba... Sezona müthiş bir giriş yaptı. Beklentiler çok yüksek. Fakat iki maçtır beklentilerin çok altında. Varlığı takımı nasıl çok olumlu etkiliyorsa düşük performansı da o ölçüde zaafiyet yaratıyor. Yalnızca Gökhan Töre ve Olcay’ın ayaklarına bağlı kalarak bütün sezonu götürmek bu maçta gördüğünüz gibi kolay değil.

        Beşiktaş, yediği golden sonra da önemli pozisyonlar üretti. Bunları gol yapabilse maçı yine çevirebilirdi. Ama önde olduğunuz birçok maçta skor avantajını koruyamayıp gol yediğiniz durumlar bu takımda güven kaybı yaratır. Normal şartlarda yakaladığınızda gol yapabildiğiniz pozisyonları bu baskı ile yapamazsınız. Bu da ister istemez takım sürecini etkiler.

        DEFANS ‘SERT’ OLMALI

        Beşiktaş’ın Pedro, Sivok ve Köybaşı ile oluşturduğu savunma hattı yumuşak bir defans. Baskı altına girdiğinde hata yapabiliyor ve pozisyon veriyor. Rakiplere verilen bu fırsatlar da bütün maç ortaya koyduğunuz emeği alıp götürüyor.

        MÜCADELEYE ALKIŞ

        Olimpiyat’ın atmosferine, zemin, yağmur ve rüzgara rağmen Beşiktaş’ın mücadelesi alkışı hak ediyor. Ama galibiyet gelmeyince mücadele geri planda kalıyor.

        Diğer Yazılar