Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “NEREDE oturuyorsun?” sorusunu “İstanbul Beyikdüzü” diye yanıtladığımda bugüne kadar aldığım tepkiler şöyleydi: “Vize istiyorlar mı?”, “Edirne il sınırına yakın mı?”, “Dağ başı mı?”, “Kar düştü mü oraya?”... Benzeri yorumlarla yıllardır karşılaşıyorum. Evet İstanbul’un en batıdaki ilçelerinden biri, şehir merkezine uzak... Ama artık bilinenin aksine koca bir cumhuriyete dönüştü. 24 saat zaman geçirebileceğiniz bir ilçe. Yaşayanların yüzde 40’ı üniversite mezunu. Kişi başına 10 metrekareyi aşan yeşil alana sahip. Dingin yaşam isteyenler için gecekondu yapılaşması olmayan nadir ilçelerden biri. TÜYAP da burada. Havası temiz, huzur var, kaos yok, dahası bir sahil ilçesi. Büyükçekmece’yle buluştuğu burunda muhteşem bir günbatımı da izleyebilirsiniz. Beylikdüzü artık gece hayatında da adından söz ettiriyor. Ardı ardına açılan restoran ve barlar da bunun en güzel göstergesi. İşte sevdiklerinizle birlikte hoş zaman geçirebileceğiz keyifli mekânlardan birkaçı...

        Yeni adres: DeepBlack PUB

        PUB’LAR, Ortaçağ’da İrlanda’nın nemli ve yemyeşil tarlalarını gezen baharat tüccarlarının, kısa bir mola vermek ve soğuk bir bira içmek için uğradıkarı yerlerdi. Barı, taştan duvarları, ağaçtan yontma masa-sandalyeleri ve müzik bu mekânların vazgeçilmezleriymiş.

        Peki sizin bir pub’dan beklentiniz nedir? İyi bir bira mı? Güzel müzik mi? Yoksa tanışabileceğiniz yeni insanlar, yeni dostlar mı? İçeri buyrun, burada hepsi var...

        DeepBlack Pub henüz çok yeni. 3 ay önce kapılarını açtı. Sade ve şık dekorasyonu, loş ışıklarla tamamlanıyor. Karanlık ve huzur veren tasarım, işletme sahiplerinin mahareti. Gündüzleri daha sakin olan mekâna laptop veya kitabınızı kapıp gelebilirsiniz. Mekânın camdan duvarları da ilginç fotoğraflarla süslenmiş. Ayrıca geçmişten günümüze yerli ve yabancı sevdiğiniz şarkıları dinleme imkânına da sahipsiniz. Müzikleri oldukça kaliteli.

        DeepBlack Pub, mönüsünü hazırlarken bira çeşitlemelerine önem göstermiş. Tabii sözü biralardan açmışken biranın vazgeçilmezi patates tabaklarını unutmak olmaz. Mutfaktaki lezzetli atıştırmalıklar da keşfedilmeyi bekliyor. Bunun yanı sıra zengin kahve mönüsü de dikkat çekiyor.

        Mahalle barı konseptiyle şimdiden bölgedeki önemli bir açığı kapatacak gibi görünüyor. Akşam yemeğinden sonra bir şeyler içmek için de uğrayabilirsiniz. Aslında bu mekân, bir pub’dan daha çok, iki güzel arkadaşın bir araya gelerek kendi elleriyle yarattıkları farklı bir konsept ve lezzetin hikâyesi… Yolunuz Beylikdüzü’ne düşerse uğrayın derim..

        45’lik Bar

        NOSTALJIK müziğin öncülerinden ‘45’lik Bar’, Beyoğlu, Ankara ve Bebek’ten sonra dördüncü şubesini Beylikdüzü’nde açtı. 70’lerin ve 80’lerin en güzel şarkılarıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Tanju Okan, Berkant ve Dario Moreno’nun şarkılarıyla anılarınızı tazeleyebilir, Füsun Önal, Ajda Pekkan ve Beyaz Kelebekler’in şarkılarıyla coşabilirsiniz. Yeşilçam şarkılarıyla da eski aşklarınızı anabilirsiniz.

        Geppetto Plus

        GEPPETTO, dünya mutfağından seçilmiş lezzetleri, farklı tatlara uyarladığı mönüsüyle yoluna devam ediyor. İstanbul’un yeni merkezi olarak kabul edilen Beylikdüzü’nde rahat bir ortamda, dostlarınızla keyifli bir yemek ve sohbet imkânı için sizleri bekliyor.

        The North Shield Pub

        İLK tanışmamızın üstünden 25 yıl geçmiş. İlk şubesini Ataköy Marina’da açan The North Shield, neredeyse tüm Türkiye’ye yayıldı. Bunlardan biri de The North Shield Beykent. Büyükçekmece Gölü ve deniz manzaralı, sakin, huzurlu bir ortam. Kafa dinlemek için ideal bir yer. İnsanı bir anda Londra’ya götürüyor.

        Diğer Yazılar