Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul, sürekli gelişen, değişen ve yeniliklerden asla yorulmayan koca bir dünya kendi içinde. Yeni yerler, yeni tatlar keşfetmeyi sevenler için yaz başında, Ortaköy’de yepyeni bir mekân daha açıldı. Adı Filett Dining...

        Mekân saat 23.00’e kadar herkese açık. Fiyatları da gayet uygun. Gönül rahatlığıyla yemeğinizi yiyebilirsiniz. İşletmeci Kıvanç Kulja ‘Biz burada keyif ve mutluluk satıyoruz’ diyor.

        FILETT Dining Ortaköy Dereboyu Caddesi’nde 16 Haziran’da kapılarını açtı. Mekân Amerikan mutfağı ağırlıklı. Dekorasyonunda renk karmaşası yok. Yumuşak ışıklar ve ahşap doku üzerine kurulmuş. Duvarlar tablo yerine müzik aletleriyle süslenmiş. Asılı olan enstrümanlardan çalabildiğiniz varsa hemen alıp yemeğinize müzik eşliğinde devam edebilirsiniz. Mönüdeki ana yemekler etin en kıymetli, en yumuşak yeri olarak adlandırdığımız bonfile kısmından hazırlanmış. Ana yemek çeşidi tam kararında, ne fazla ne eksik. Çorbalar ve salatalarda başlangıç olarak denenebilir. Beyaz çikolatalı profiterol da final için tadılması gereken tatlılardan. Aslında Filett Dining’deki ilgi çeken kısımlardan biri de içecek mönüsü. Mekânda alkol yok. Ama hayal ettiğiniz her meyveden oluşan limonata çeşitleri var. Bir palette test etmeniz için shot bardaklarında çeşitler geliyor. Beğendiğinizi seçip içiyorsunuz. Hatta nutellalı limonata bile var. Ayrıca Türkiye’nin birçok farklı yöresinden tedarik edilen 50 çeşit gazozuyla, herkesin bir şeyler bulabileceği seçenekler mevcut. Filett, fabrikasyon işletme anlayışından uzak, butik bir restoran olma özelliğine sonuna kadar sadık kalmayı amaçlıyor. Yolunuz Ortaköy’e düşerse uğrayın.

        Gökhan Gençer/Mutfak şefi

        Küçük yaşlardan itibaren ilgi duyduğu aşçılık mesleğine 2004 yılında profesyonel olarak başladı. Birçok mekânda şef olarak çalıştı. Şu anda Filett’in mutfağı ona emanet

        Kıvanç Kulja/İşletmeci

        Sektöre 2000 yılında İzzet Çapa’nın yönetiminde bulunan Çapamarka’da başladı. Atatürk Havalimanı’nda ve Eat&Go’da yöneticilik yaptı. BVS Group’da 3 yıl yöneticilik görevinde bulundu. Filett’in dekorasyonu, mönüsü ve styling’i Kıvanç Bey’e ait.

        Ertuğrul Dinler/Servis müdürü

        1995 yılında meslek hayatına başladı. Zihni, Lacivert, Sushicco, Ajia Hotel’de yöneticilik görevlerinde bulundu. Ayrıca profesyonel fotoğrafçı.

        Filett’te içeceklere çok önem veriliyor. Özel bitki çayları, ev yapımı limonatalar, frozen ve ayran konusunda oldukça başarılı.

        Diğer Yazılar