Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hepinize merhabalar... Antioksidan, iltihap giderici, iştah açıcı, anti kanserojen diye epey bir sayabiliriz zencefilin faydalarını. Önceleri kök halini tanıdığımız zencefilin son yıllarda tazesini bulmak çok kolay. Hatta yanında taşıyıp kıtır kıtır yiyen arkadaşları da gördüm ama istisnaları bir tarafa bırakıp size ‘Zencefili sever misiniz?’ diye sorsam kaç kişi evet diyebilir. Peki ‘Zencefilli bisküvi sever misiniz?’ desem sanırım herkes ‘evet’ der.

        Bazen tek başına çok iltifat etmediğimiz bir baharat, dokunduğu şeyleri bambaşka lezzetlere çevirebilir. Bazen tuzla uyumunu sevmediğimiz bir baharat şekerle daha cazip gelir. Bu keskin aromanın tereyağı ve şeker ile olan uyumu da lezzeti katlayan bir özelliğe sahip.

        Çocukların atıştırma isteği, evde bir şey bulamayınca hemen paketli ürünleri yemelerine neden oluyor. Uzun süre dayandığı için ölçüyü fazla yazıyorum. Büyük bir kavanoza doldurun ve mutfağınızda bir köşede bekletin. Bırakın kahvenin, çayın veya bir bardak ılık sütün yanına yarenlik etsin.

        Çayı seven ve boş içemem diyenlerin kilo alma ihtimali de daha yüksek oluyor. Bisküvimiz hamuruna eklediğimiz pekmez ve yumurta gibi sıvı malzemeler sayesinde yüksek bir yağ oranına sahip değil. Zaten biz kocaman kurabiye değil incecik bisküvi yaparak biraz daha masumlaştırıyoruz. Bu kadar reklamdan sonra buz gibi Ankara günlerinde bisküviyi yapın, yanına çayınızı demleyin ve sonra beni davet edin:) Sosyal medya adreslerim yazının alt kısmında yer alıyor. Gelmez demeyin, yeter ki zaman olsun, bir de gönül hoşluğu olsun. Gelirim bir çayınızı içmeye. Çok selamlar, sevgiler...

        MALZEMELER

        - 400 gr tereyağı

        - 250 gr pudra şekeri

        - 150 gr harnup (keçi boynuzu) pekmezi

        - 1 yumurta sarısı

        - Yarım paket kabartma tozu

        - 1 tatlı kaşığı toz zencefil (tepeleme)

        - 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi (rendenin ince tarafıyla rendelenecek)

        - Çay kaşığının ucuyla çok az tuz

        - 750 gr un

        ZENCEFİLLİ KURABİYENİN YAPILIŞI

        Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini robotta veya parmak uçlarınızla karıştırın.

        Pekmez, yumurta sarısı, zencefil, limon kabuğu rendesi ve tuzu ilave edin.

        Un ve kabartma tozunu beraber eleyin.

        Karışıma azar azar ekleyin, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun.

        Hamuru streç filme sarıp 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkarıp, 5 dakika kadar dinlendirin.

        İki eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Tezgahı hafif unlayın ve hamurları merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın.

        Bisküvi kalıbıyla kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 170 derecede sonra 160 derecede hafif kızarana kadar pişirin. Soğutun, kapaklı bir kapta hava almayacak şekilde uzun süre muhafaza edebilirsiniz...

        Sormak istediğiniz mutfakla ilgili her soru, göndereceğiniz farklı yemek tarifleri için mail adresimden ve İnstagram Tencere.tv&Asu’nun Mutfağı, Facebook Tenceretv, Asuman Kerkez ulaşabilirsiniz. Youtube kanalım Tencere.tv&Asu’nun Mutfağı’nda videolar sizi bekliyor.

        Diğer Yazılar