Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERHABALAR... Limon benim hayatımda çok önemli bir yere sahiptir. Sabahları güne başlarken büyük bir bardak suyun içine 7-8 damla limon sıkıp aç karnına içerim. Yağ yakıcı, zayıflatıcı etkisi bir yana, zinde tutan ve hastalıklara karşı koruyan bir etkisi de var. Kan sulandırıcı olarak damar hastalıkları için tavsiye ediliyor. Zengin bir C vitamini kaynağı olması zaten hepimizin bildiği bir konu. Bu kadar etkili mi olur efendim diyerek plasebo etkisi olduğunu düşünenler de olabilir. Düzenli alışkanlık edinmek konusunda biraz sıkıntılıyımdır ama son birkaç ayda her sabah aynı şekilde kullanmaya başladım ve çok fayda gördüm. Bu nedenle halsizlik şikayeti olanlara da tavsiye ediyorum.

        BUZ KALIPLARINDA STOKLAYIN

        Şimdi gelelim esas konumuza. Her zaman yemek tarifi vermek olmaz, bu hafta mucizevi etkisinden faydalandığımız limonla pratik bir tarif vereyim dedim. Yılın her mevsimi limon bulmak mümkün. Tabii bazen bir kilo fiyatına bir tane alıyoruz, işin o kısmı başka. Evde limon fazla birikince, fiyatı iyice düştüğünde veya eş dost kendi bahçesinden topladığı ürünleri size jest yaparak gönderdiğinde (işin bu kısmı çok keyifli tabii) fırsatı değerlendirip limon suyu stoku yapmak çok mantıklı. Limon suyunu buz kalıplarına döküp buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz.

        MALZEMELER

        - Limon suyu

        - Buz kalıbı

        YAPILIŞI

        LİMONLARI sıkıp çekirdeklerini çıkarın. Buz kalıplarına doldurup buzlukta dondurun. Kalıptan çıkarıp bir poşete veya saklama kabına alın. Hava almayacak şekilde ağzını kapatın. Salata, çorba yaptığınızda veya bitki çayı içerken kullanabilirsiniz... Mutfakla ilgili sormak istediğiniz her soru, göndereceğiniz farklı yemek tarifleri için mail adresimden ve İnstagram Tencere. tv&Asu’nun Mutfağı, Facebook Tenceretv, Asuman Kerkez ulaşabilirsiniz. Youtube kanalım Tencere.tv&Asu’nun Mutfağı’nda videolar sizi bekliyor.

        Kullanımı pratik ve lezzetli

        UZMANLAR donmuş limonun vitamin değerinin arttığını, özellikle kanserle savaş konusunda çok faydalı olduğunu söylüyorlar. Yeni bilgilere çok mesafeli duran bir insan olarak işin evdekileri değerlendirme ve pratik olarak kullanma kısmıyla daha çok ilgileniyorum. Değerlendirme deyince maddi boyutu bir tarafa, her meyve sebzenin ayrı birer emek ve mucize olduğunu düşünerek değerlendirmekten bahsediyorum. Umarsızca çöpe attığımız değer vermediğimiz her gıdadan sorumluyuz. Biraz dikkatli davranarak emeğin atılmasını engelleyebiliriz. Hazırda bulunan minik limon küplerini salataya, sarmaya veya çorbaya zahmetsizce kullanmak çok da keyifli oluyor doğrusu. Evde bulunan buz kalıplarıyla, kullanım alanınıza göre irili ufaklı dondurabilirsiniz. Koku almasını engellemek için hava almayan sıkı kapaklı bir kapta muhafaza etmek veya üst üste 2 poşete koymak çözüm olabilir.

        Diğer Yazılar