Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERHABALAR... Bu aralar festivaller sıraya girdi anlatmak için. Geçtiğimiz hafta güzel anılar, güzel insanlar, tarifler, fotoğraflar derken gerçekten çok yoğun ama keyifli zamanlar geçirdim. Samsun 3. Ot Yemekleri Festivali’nde gözümün gönlümün hasret kaldığı yeşile doydum. Bol bol deniz havası aldım. Meraklısına her zaman yeniden keşfedilecek şeyler bulmak mümkün.

        Geçen sene de aynı festivale katılmama rağmen bu sene farklı yemekler tattım. Çalışkan Karadeniz kadınları neler yapmıştı neler. Ninelerle, teyzelerle sohbet bu işin en sevdiğim yanlarından birisi. Keşke çektiğim bütün fotoğrafları sizlerle paylaşabilsem. Bu arada Bafra pidesini ve manda peyniriyle yapılan muhteşem pideyi de anlatmadan geçemeyeceğim. Çıtır çıtır süper bir lezzet.

        GELENEKTEN GELECEĞE TÜRK MUTFAĞI

        Festivalin 2. günü canlı mutfak etkinliğimde yine bulgur ve ot kombinasyonu yaptığım güzel bir yemek ve sohbet vardı menüde. Gün sonunda festivale katılan şef arkadaşlarımla beraber gerçekleştirdiğimiz sohbette “Gelenekten Geleceğe Türk Mutfağı” dedim ve anlattım.

        Karadeniz havası bu ya, hiç belli olmaz. Esti yağdı, gürledi ama bizim keyfimiz gayet yerindeydi. Zaten yemekle ilgili her şeye ilgi duyan bir insan için bunların her biri ayrı ayrı mutluluk veren şeyler. Sevgili Dilek Hanım’ın daveti üzerine katıldığım festivalin bu yılki çok kısa özeti bu. Bütün organizasyon ekibine teşekkür ediyorum. Festivallerin şehir tanıtımlarında ne kadar etkili olduğunu her zaman söylüyorum. Elinde, coğrafyanda, kültüründe, sandığında ne varsa profesyonel bir zeminde insanlara sunarak turizm potansiyelini arttırmasını hedeflersin. Yarışmada birbirinden güzel yemekler yapan hanımların ellerine emeklerine sağlık.

        19 Mayıs günü yapılan Ot Yemekleri Yarışmasında Sevgili Sahrap Soysal, Mehmet Ak, Esat Özata, Haldun Tüzel de jüri üyeleri arasındaydı. İşimiz çok zor ve keyifliydi. Yarışmada 1. olan Isırganlı Kurabiyenin tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Birinci olan tarif, zencefilli kurabiyeye ısırgan püresi ekleyerek farklı bir dokunuş yapan Birgül Koç’a ait. Çok lezzetliydi ve bütün jüriden tam puan aldı. Yarışmaya katılan tariflerin hepsini aldım. Zaman içerisinde sizlerle de paylaşacağım. Emek veren ve emeğe değer veren herkese sevgilerimle.

        Porsiyon: 2 tepsi

        Hazırlama süresi: 30 dakika

        Pişme süresi: 35-40 dakika

        MALZEMELER

        - 200 gr tereyağı

        - 125 gr pudra şekeri

        - 80 gr harnup pekmezi

        - 1 yumurta sarısı

        - 1 çay kaşığı kabartma tozu

        - 1 çay kaşığı toz zencefil (tepeleme)

        - 1 kahve fincanı ısırgan otu püresi

        - 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi ( rendenin ince tarafıyla rendelenecek)

        - 400 gr un (arttırılıp azaltılabilir)

        Isırganlı şampiyon kurabiyenin yapılışı

        ODA sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini robotta iyice karıştırın veya parmak uçlarıyla karıştırın. Pekmez, yumurta sarısı, ısırgan otu püresi, zencefil, limon kabuğu rendesini ilave edin. Un ve kabartma tozunu beraber eleyin. Karışıma azar azar ekleyin, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun. Hamuru strech filme sarıp 20 dakika kadar buzdolabında bekletin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında ilk 10 dakika 170 derecede sonra 160 derecede hafif kızarana kadar pişirin. Soğutup, kapaklı bir kapta hava almayacak şekilde uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Mutfakla ilgili sormak istediğiniz her soru, göndereceğiniz farklı yemek tarifleri için mail adresimden ve İnstagram Tencere.tv&Asu’nun Mutfağı, Facebook Tenceretv, Asuman Kerkez ulaşabilirsiniz. Youtube kanalım Tencere. tv&Asu’nun Mutfağı ‘nda videolar sizi bekliyor.

        Diğer Yazılar