Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sezonun elbette ki en anlamlı galibiyetini aldı Kasımpaşa...

        Sadece galibiyet için değil... Güzel futbol... Müthiş mücadele... Disiplinli, akıllı ve inançlı bir oyun... Ve de 10 kişi kalınmasına rağmen sağlanan süper bir birliktelik... Kutlamak gerekiyor Paşa’yı...

        Bugüne kadar pek tebrik etme imkanı bulamadığımız Şota, dünkü anlamlı galibiyetin en önemli ismiydi... Doğru kadroyu doğru oynattı ve doğru değişiklikler yaptı Şota... Ve dünkü doğruları ile de “Kimsenin yeri garanti değil. Bu formayı, hak eden isimler giyer” mesajını gayet güzel verdi. Birilerinin de bu mesajı doğru alması gerekiyor. Mesela Tunay’ın... Son haftalarda tel tel dökülen Tunay, anlamış mıdır acaba oynar gibi yapıp hiç oynamadan bu formayı giyemeyeceğini... Giymemesi gerektiğini... Kredisi dolduğu için dün oynatılmadı işte... Umarız gerekli dersi almıştır Tunay ve bazı arkadaşları...

        Koca bir ikinci yarıyı 10 kişi oynamak ve hedefe ulaşmak, herkesin takdir edebileceği gibi son derece zordur. Bu kaliteli görüntü neticesinde yarınlara daha ümitli bakma fırsatını da yakaladı Kasımpaşa.

        Donk dün yine sahanın en iyisiydi. Tam not aldı. Dvali’yle de gayet güzel anlaştı. Dvali demişken... Bakın takır takır oynuyor. Henüz 19 yaşında. Her geçen gün de üzerine koyuyor. Kontenjandan forma giyen bazı isimler, Dvali’den ders çıkarsınlar.

        Kaleci Ertaç da dün çok dikkatliydi. Ertaç şunu unutmasın: En büyük şansı, Isaksson gibi bir dünya klası ile rekabet etmesi... Bu şansı iyi değerlendirirse, kazanan önce kendisi, sonra da Kasımpaşa ve ülke futbolu olur.

        Paşa’da Castro ve Adem Büyük de dün ön plana çıkan diğer isimlerdi.

        Çok net bir biçimde söylemek gerekir ki... Kasımpaşa dünkü gerçek futbolunu sık sık tekrarladığı taktirde, ligde hak ettiği gerçek yeri de bulacaktır.

        Gaziantepspor için de önce şu vurguyu yapmak istiyorum. Okan Buruk gibi güzel bir duruşu olan genç ve başarılı bir ismin, Gaziantepspor’un başında bulunması elbette ki büyük kazanç... Buruk, şans verdiği gencecik oyuncuları ile düne kadar genelde olumlu işlere imza attı. Ama dünkü Gaziantepspor, çok disiplinsiz ve dikkatsizdi. Deneyimsizliğin getirdiği bazı yetersizlikler, Gaziantepspor için ağır bir faturaya neden oldu. Özellikle orta alanda çok etkisiz kalan ve Paşa savunmasından dönen toplara hiç sahip olamayan Gaziantep, bireysel becerilerle de istediğini elde edemeyince sahadan boynu bükük ayrıldı.

        Son söz dünkü zemin için... Tarladan farksızdı. Köstebek yuvası gibiydi. Bir sahanın bile bakımını yapamayan bazı kişilere ne demek gerekiyor acaba! Ayıp...

        YAKIŞMADI ORHAN ŞAM

        Farkındayız kasıt yoktu dünkü hareketinde... Ama çok büyük bir dikkatsizlik vardı. Orhan Şam gibi iyi bir profesyonelin, bu derece kontrolsüz olması, her bakımdan çok büyük sıkıntı yarattı. Aman dikkat Orhan...

        HELAL SANA DONK..

        Dün Kasımpaşa’daki futbolcuların tamamına yakını görevini en iyi şekilde yaptı. Ama Donk’u ayrı tutmak gerekiyor. Donk, akıllı ve soğukkanlı oyunu ile yine takdir topladı.

        Diğer Yazılar