Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜZEL bir haberle yazıma başlamak istiyorum:

        - Futbolcu transferlerindeki indiragandilerin inanılmaz boyutlara ulaştığını gözönünde bulunduran Futbol Federasyonu, cambazlıkların ortadan kalkması ya da asgariye inmesi konusunda çok ciddi bir çalışma içine girdi.

        Nasıl mı olacak bu? Anlatayım:

        Öncelikle... Tüm transferlerde şeffaflık politikası uygulanacak. Resmi rakamlar ortaya konacak. Hangi kulüp, hangi menajere ne kadar ücret ödediyse, Futbol Federasyonu’nun resmi sitesinde yayınlanacak... Yine aynı şekilde... Hangi menajer, hangi kulüpten ya da futbolcudan ne kadar ücret aldıysa... Futbol Federasyonu’nun resmi sitesinde yayınlanacak. Bu şekilde... Tüm işlemler kayıt altında tutulacak. Kaçak işlemlerin önüne geçilecek.

        Tüm transferler, resmi menajerler üzerinden yapılacak. Sahte menajerler ortadan kalkacak. Federasyona bildirilen rakamlar, en geç mart ayı sonuna kadar resmi sitede yer alacak. Rakamları herkes görebilecek. Her türlü inceleme yapılacak.

        Menajerlik yapmak isteyen her kişi, Futbol Federasyonu’na başvuracak. Gerekli izin alınacak. Temiz bir sicili bulunmayan kişiler, izin alamayacak. İzin alamayan kişiler, menajerlik yapamayacak.

        Hiçbir futbolcu, korsan menajerle çalışamayacak. Yine aynı şekilde hiçbir kulüp, korsan menajerle iş birliğine gidemeyecek. Bu kuralı ihlal eden futbolculara ve de kulüplere, çeşitli cezalar verilecek. Kulüplere ilk uyarıdan sonra, gerekirse, transfer yasağı getirilecek. Korsan menajerler üzerinden iş yapan futbolcuların da sözleşmeleri geçersiz kılınacak.

        Tüm transferler, kulüpler arasında yapılacak. Yani, menajerler, futbolcuların ya da kulüplerin üzerinden ekstra bir kazanç sağlayamayacak. Menajerler, sadece belli bir oranda komisyon alabilecek. FIFA’nın önerdiği menajerlik komisyon ücreti de sadece yüzde 3...

        Ülkemizde halen 2 bin 500 ila 3 bin arasında menajer olduğu tahmin ediliyor. Tahmin ediliyor diyorum, çünkü bu konuda hiçbir kayıt yok. Resmi menajer sayısını soracak olursanız eğer... 149... Sadece 149.

        Çevresinde 3-5 kurnaz yönetici olan bir menajer, 2-3 transferde çuval dolusu parayı cebe indirebildiği için... Alan razı, veren razı olduğu için... Bu saadet zincirinin kırılması gerekiyordu artık!

        Unutulmasın: Ülke futbolu hiçbir şeyden çekmedi, bu cambaz menajerlerden ve de kurnaz yöneticilerden çektiği kadar...

        100 bin Euro bile etmeyecek pek çok futbolcunun çeşitli cambazlıklar sonucu pek çok kulübümüze milyonlarca Euro karşılığında itelendiği herkes tarafından çok iyi biliniyor artık...

        Ayrıca... İçi geçmiş futbolcular yüzünden ülke futbolunun yabancı çöplügüne döndüğü de çok iyi biliniyor artık.

        Ve de tüm bunların akabinde... Kötü niyetle yapılan pek çok transfer yüzünden... Kulüp kasalarının, tam takır, kuru bakır haline geldiği de çok iyi biliniyor artık...

        Korkum ne, biliyor musunuz?..

        Cambazlık konusunda ordinaryüs profesör mertebesine ulaşan binlerce menajer için... Yine cambazlık konusunda ordinaryüs profesör mertebesine ulaşan yüzlerce kulüp yöneticisi için... Bu önlemler... Dilerim ki... Vız gelip, tırıs gitmez.

        Çünkü... Avcı ne kadar av bilirse... Tilki de o kadar yol bilir!

        MUTLULUK BUDUR...

        Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından (TMOK) düzenlenen Fair-Play ödüllerinin resmi duyurusu yapıldı. Büyük jüri, Sportif Tanıtım dalında “Şeref Diploması” ödülünü şahsıma layık gördü. Yıl içerisinde kaleme aldığım yazılardaki mesajlar üzerine bu ödülün bana verildiği bildirildi. Beni bu ödüle layık gören her bir kişiye ayrı ayrı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin en anlamlı ödülünü kazanmış olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.

        Diğer Yazılar