Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbolumuzda adalet mekanizmasının nasıl işlediğine dair çok çarpıcı bir örnek vereceğim bugün size... Önce bir hatırlatma yapayım. Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nu bir süre önce Disiplin Kurulu’na sevk etmişti. Niye mi? Yaptıkları açıklamalardan dolayı... Şöyle ki... Aziz Yıldırım, “Cüneyt Çakır’ın hakem olmadığını düşünüyorum. Halis Özkahya için benim kafamda soru işaretleri var. Kaşarlanmış hakemlerle bu iş yürümez” demişti. Şekip Mosturoğlu, “Tolga Özkalfa, Jaap Uilenberg’in dişçisi olduğu için tekrar FIFA listesine alındı” şeklinde konuşmuştu. İbrahim Hacıosmanoğlu da “Cüneyt Çakır, Galatasaraylı oyuncularla sevgili gibi... Kimsenin yaptığı, yanına kalmayacak” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

        Sonuç: Hüseyin Karaahmetoğlu başkanlığındaki Disiplin Kurulu; Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu ile ilgili olarak “Sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle sevk yapılmış ise de dosyada yer alan usulü eksikliklerden dolayı ceza tayinine yer olmadığı” kararını verdi. Evet... Aynen böyle... Dosyaların her birinde usulü eksiklikler varmış. İlginç... Neymiş acaba dosyalardaki usulü eksiklikler!

        Söyleyeyim... Hukuk Müşavirliği, Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yaptığı konuşmaların tam metnini değil de... Teamüller doğrultusunda... Bir kısmını... Önemli bölümünü... Disiplin Kurulu’na göndermiş.

        İyi de... Disiplin Kurulu’na göre... Tamamı gönderilmeliymiş... Tamamı gönderilmediği için... Cümleler arasında tutarsızlık oluşmuş... Yetersizlik oluşmuş... Dosyada eksiklik oluşmuş!

        BU NASIL EKSİKLİK!

        Haliyle... Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Karaahmetoğlu’na sormamız gerekiyor... Sayın Karaahmetoğlu: Çok mu zordu, sekreterinize talimat vererek 1’er sayfalık o konuşmaları temin etmek... Çok mu zordu, öne sürmüş olduğunuz eksiklikleri gidermek... Çok mu zordu, 2 gün gecikmeli de olsa hak ve hukuk çerçevesinde gereğini yerine getirmek. Ne güzel!.. “Dosya yetersiz” de... İsteme... Giderme... Cezayı verme.

        Bilinmelidir ki... Dosyadaki usulü eksiklik durumunda, eksikliği gidermek, Disiplin Kurulu’nun görevidir. (Bakınız. TFF Disiplin talimatı, 85. madde, 2. bend... Aynen şöyle: Disiplin Kurulu, soruşturması başlatılan işlemleri takip eder ve eksik kalan kısımları tamamlar)

        Yine bilinmelidir ki... “Dosyada yer alan usulü eksikliklerden dolayı ceza tayinine yer olmadığı” şeklindeki bu karar... 92 yıllık Türkiye Futbol Federasyonu tarihinde “bir ilk” oldu. Çünkü... Geçen haftaya kadar... Dosya eksik olsa bile... Hep tamamlandı.

        KISKANANLAR ÇATLASIN

        Sonuç olarak... Adalet mekanizmasını işletebilsinler diye bir araya getirilen kişiler... Bir dosyayı bile bir araya getiremediler. Getiremedikleri için de.... İlgili kişiler cezadan kurtuldu. Bakın şimdi... Hüseyin Karaahmetoğlu, Disiplin Kurulu’na seçildiği gün, ajansrize.com sitesinde Faik Bakoğlu’nun bir haberi yayımlandı. Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Faik Bakoğlu, “Kıskananlar çatlasın” başlığı ile yayımladığı haberde şu cümleye yer verdi:

        “Rizeli ünlü avukat Hüseyin Karaahmetoğlu, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Çaykur Rizespor gibi kulüplerin yıllardır kongre üyesidir.”

        Elbette... Güzel bir durum bu.

        Aslında... Hüseyin Karaahmetoğlu’nun bizzat kendisine çok sayıda soru sormak isterdim. Talep de ettim. Kabul etmedi. Canı sağ olsun. Yine de... Kendisi bir açıklama yaparsa... Mail yollarsa... Yayımlarım.

        Son olarak... Hüseyin Karaahmetoğlu’na ait olan karaahmetogluhukuk.com.tr’de yer alan çok önemli bir sözü buraya aktarıyorum: İyi olmak kolaydır. Zor olan adil olmaktır. (Victor Hugo)

        Diğer Yazılar