Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yazık... Ayıp... Günah.

        Yeter artık... Böyle hakemlik mi olur! Böyle penaltı mı olur!

        Hiç mi vicdanınız sızlamaz!

        Ne yalan söyleyeyim, İlker Meral dün o penaltıyı verdikten sonra, “Devre arasında görüntüleri izlerse eğer, ikinci yarı sahaya çıkmayabilir” dedim.

        Son yılların en komik kararı idi bu...

        Söyler misin İlker Meral, neye dayanarak bu kararı verdin! Nasıl uydurdun, niye uydurdun, neye uydun!

        Kafaya çarpan top, ne zamandan beri penaltı oldu!

        Üstelik 2 metre önünde oluyor.

        Evet... Resmen maçı katletti dün İlker Meral...

        İşin başka bir acı yönü de şu: Yardımcıları da ayakta uyuyor... Sahadaki tonla yardımcı hakemden biri bile çıkıp da “Hocam, yanlış gördün” demiyor.

        Katliama hepsi ortak oluyor.

        Bu işin artık iyice çivisi çıktı. Hakemler sürekli can yakıyor. Kasımpaşa başta olmak üzere bazı takımlar hep yanıyor.

        Her hafta büyük bir facia yaşanıyor.

        Eğri oturalım, doğru konuşalım. Samimi bir yaklaşımda bulunalım. Mevcut Merkez Hakem Kurulu, ülke futbol tarihinin gelmiş geçmiş en yetersiz ve beceriksiz Merkez Hakem Kurulu... Resmen torpilliler ordusu... Adamını bulan, bu MHK’ye girdi. Durum böyle olunca da ülke hakemliği çıkmaza girdi.

        At sahibine göre kişnermiş... Tepedeki insanların yetersizliği, dikkatsizliği ve sorumsuzluğu, tüm hakemlere sirayet etti.

        Uzağa gitmeye gerek yok. İlker Meral hep can yakıyordu zaten... Geçen hafta Urfa-Karabük, önceki hafta da Başakşehir-Gaziantep maçında da son derece berbat bir yönetim göstermişti. Ama gösterdi de ne oldu! Ahbap çavuş ilişkileri doğrultusunda maç almaya devam etti. Yazın bir kenara... En fazla 2 hafta dinlenir İlker Meral... Sonra kritik maçlara devam... Nasıl olsa, suyu getirenle testiyi kıran bir tutuluyor. Hesap soran falan da yok.

        Ülke hakemliği can çekişiyor. Dileriz son nefesini vermez!

        Bu kara tabloyu kim ortadan kaldıracak acaba! Yok mu sorumluluk sahibi bir kişi! Birileri 3-5 kuruş para kazanacak ya da birileri koltukta oturacak diye... Takımlar yanıyor. Camialar kan ağlıyor.

        Ortada o kadar emek var. Binlerce ve hatta milyonlarca insanın beklentisi var. Ama ne acıdır ki, hakem faciaları yüzünden tüm uğraşlar boşa gidiyor.

        Maçın genelini soracak olursanız eğer... Yazmaya ne gerek var. Nasıl olsa futbolcular oynuyor, sonunda hakemlerin dediği oluyor.

        Siz istediğiniz kadar iyi oynayın... İstediğiniz kadar tüm gücünüzü ortaya koyun. Hikaye... Bir hakem çıkıyor, saçma sapan bir düdük çalıyor, sizi çıra gibi yakıyor. Sonra da bunun adı hakemlik oluyor.

        Söyler misin İlker Meral, bunun adı hakemlik mi!

        Diğer Yazılar