Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Skoru bir tarafa bırakalım. Maçın geneline bakalım. Güzel bir prova yaptık. İyi bir mücadele ortaya koyduk.

        Peki, niye mağlup olduk? Hakem hataları yüzünden.. İlk golü ofsayttan yedik. Bu da yetmedi, bir de penaltımız verilmedi. Açıkçası hakem Deniz Aytekin ve arkadaşlarının kurbanı olduk.

        Özellikle ilk yarıda harikaydık. Akıllı oynadık. İyi pres yaptık. Bastırdık. Bize yakışan bir futbol sergiledik.

        Ofsayttan yediğimiz golün ardından Ozan Tufan ile öyle bir fırsat yakaladık ki... Ah’lar vah’lar arasında harcadık. Ama Çalhanoğlu’nun o golü yok mu! Elin, ayağın, beynin dert görmesin sevgili Çalhanoğlu... Sağ olasın, var olasın. Bizi sevince boğdun. Bir kez daha tarih yazdın.

        Ataklarımız dün çok etkiliydi. Gol noktalarına inançlı gittik. Önemli fırsatlar yakaladık. Harcadık. Mücadeleyi bir an olsun bırakmadık.

        İngiltere gibi bir rakip karşısında dimdik ayakta kaldık. Hatta zaman zaman daha etkiliydik. Biraz biz dikkatli olsaydık, biraz da hakemler dikkatli olsaydı, galibiyete güle oynaya ulaşırdık.

        Şunu da hemen belirtelim. Dün savunmamızın arkasına atılan toplarda biraz bocaladık. Bir de Caner’in idman yetersizliği göze çarptı. Ama bu hususlar şampiyona başlayana kadar elbette ki giderilecektir.

        Dünkü futbolumuzla Fransa’da neler yapabileceğimizi dosta düşmana gösterdik. Unutulmasın, bu takıma daha Arda gelecek, Burak gelecek. Başka kardeşlerimiz de gelecek. Gücümüze güç katacağız.

        Bir noktaya önemle parmak basmamız gerekiyor. Fatih Terim sık sık söylüyor. “Her maçı iyi oynamaya ve amacına ulaşmaya çalışan bir felseye sahibiz” diyor. Bu felsefenin bir ürünü olarak her geçen gün iyi yol alıyoruz. Güzel tablolara imza atıyoruz.

        Şu da var: Son 1,5 yılda dünyadaki tüm ülkeler arasında en iyi ivme kazanan milli takımların başında geliyoruz. Hem de uzak ara... Fatih Terim ve ekibiyle elde ettik biz bunu... Elbette ki daha büyük başarılar da gelecek.

        Büyük sınava artık az kaldı.

        Yazmamın sırası mı bilemiyorum ama düşüncemi şimdiden ortaya koymak istiyorum: Fransa’da en flaş takım biz olacağız. Ve de en az 2-3 klas futbolcumuz bu şampiyonaya damga vuracak. Hangi oyuncularımız mı? Namzet çok isim var.

        Bekle bizi Fransa... Orada da yapacak çok işimiz var. Orada da yazacağımız ayrı bir destan var. Çünkü bizde aslan yürekli gençler ve Fatih Terim var.

        Diğer Yazılar