Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen yıl... İzmir’de... Balkan Kupası maçı.

        Bir tarafta Bursaspor U11 takımı... Karşısında Kosova temsilcisi Korriku.

        Bursaspor 1-0 öndeyken... Korriku 1 gol atar... Haliyle çok sevinir konuk ekibin minikleri... Saha dışına çıkarak sürdürürler bu sevinci... Hem de 11 futbolcu bir arada... Kale boştur. Kendi alanlarında kimse yoktur. Bunu gören bizim yumurcaklar, santrayı hemen yaparlar, topu sürerler, boş kaleye gönderirler.

        Hay Allah! Nizami bir goldür ama... Kimsenin içine sinmez.

        Gereken... Anında yapılır. Kosovalı miniklerin santra vuruşu ile birlikte... Bursasporlu oyuncular kenara çekilir. Hepsi çakılı kalır. Kale açılır. Kosovalı 2 minik paslaşa paslaşa kale önüne kadar gelir. Son bir pas yapılır. Pası alan sol ayaklı yumurcak, gerilir gerilir, sert bir vuruş yapar. Yapar ama... Top direği çarpar... Auta çıkar.

        İnanın aynen böyle!

        Sonra... İnsanın yüreğini dağlayan bir tablo ortaya çıkar. Boş kale yerine topu direğe nişanlayan sol ayaklı o sevimli yumurcak, o öfke ile saha kenarına kadar koşarak antrenörüne sarılır. Çok üzülür. Adeta yıkılır.

        Tabii... Böyle kalmaz. Bursaspor’un duyarlı minikleri ve teknik heyeti... Gerekeni yine yapar. Kale yine açılır. Yine tüm oyuncular kenara çekilir. Yine aynı oyuncular paslaşır. Yine aynı oyuncu son vuruşu yapar. Bu kez... Gol olur.

        Bu golle de maç 2-2 biter.

        ***

        3 yıl önce... Eskişehir’de... Eskişehirspor ile Fenerbahçe arasında oynanan 15 yaş kategorisi maçı...

        Fenerbahçe 2-1 öndeyken... 65. dakikada... Eskişehir’den 1 oyuncu sakatlanır. Daha önce 3 oyuncu değişikliğini tamamlayan ev sahibi ekip, karşılaşmaya 10 kişi devam etmek zorunda kalır. Bunu gören Fenerbahçe teknik heyeti... 1 oyuncusunu çıkartır. Fenerbahçe de 10 kişi kalır. Her 2 taraf maçı 10’ar kişi tamamlar.

        ***

        4 yıl önce... Ankaraspor ile Fenerbahçe arasında oynanan 14 yaş kategorisi maçı...

        Durum 2-2 devam ederken... 53. dakikada... Fenerbahçeli Batuhan’ın burnu kırılır. Daha önce 3 oyuncu değişikliğini tamamlayan Fenerbahçe, karşılaşmaya 10 kişi devam etmek zorunda kalır. Bunu gören Ankaraspor teknik heyeti... 1 oyuncusunu çıkartır. Ankaraspor da 10 kişi kalır. Her 2 taraf maçı 10’ar kişi tamamlar. Maçı Fenerbahçe 3-2 kazanır.

        ***

        Geçen hafta... Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen turnuvada... Beşiktaş ve Galatasaraylı minik oyuncular harika bir tablo ortaya koyarlar. Bu sayfada manşetten yayımladığımız haberde okuduğunuz üzere... Büyüklere adeta ders verirler. Dostluğun ve sportmenliğin ne olduğunu gösterirler. Birilerine adeta mesaj iletirler.

        Helal olsun.

        Hatırlatmamda fayda var. Gerek İzmir’de yaşanan güzel tablo... Gerekse Eskişehir’de ve Ankara’da ortaya konulan harika görüntü... Ödüle layık görüldü... Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), her zamanki duyarlılığı ile... Bu güzelliklere imza atan minikleri ve yöneticilerini ödüllendirdi.

        Bilinmelidir ki... TMOK ödülü... Bu coğrafyadaki en anlamlı ödüldür. Düzgün, dürüst ve ahlaklı insanlara verilir. Her sporcu günün birinde şampiyon olabilir ama her sporcu bu ödülü kolay kolay kazanamaz.

        Kanaatim şudur ki... Geçen hafta Fransa’da yaşanan harika görüntünün ardından... Galatasaray ve Beşiktaşlı minikler de... Ödülsüz kalmaz.

        Son söz: Büyükler kategorisinde... Kavganın, cambazlığın ve sahtekarlığın kol gezdiği bu mecrada...

        Ne mutlu bize ki... Ümidimizi taze tutan...

        Bu güzel sporcularımız da var.

        Diğer Yazılar