Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sonuç ne olursa olsun bazı gerçekler değişmez. Hemen soralım. Pereira yeni sezonda görevde kalabilir mi? Çok zor... Peki, Riekerink? Daha da zor. Mevcut tablo ve gelişmeler bunu gösteriyor. Büyük ihtimalle ikisi de yolcu olacak.

        İşin daha ilginci ne biliyor musunuz? Yeni sezonda her iki takımın iskeleti de büyük ölçüde değişeceğe benziyor. Bu kaçınılmaz. Yaşanan büyük hüsran ve zirve yapan mali sıkıntı, haliyle büyük operasyonlara neden olacak.

        Aslında şu var: Yönetimsel anlamdaki büyük hatalar, her iki takım adına bu olumsuz tabloyu ortaya çıkardı.

        İcraatlar yanlış olunca sonuç da haliyle berbat oldu.

        İnsan ister istemez merak ediyor, bu başarısızlığa imza atan kulüp yöneticileri istifa etmeyi hiç düşünmezler mi acaba!

        Başka bir noktaya temas edelim. Türkiye Kupası, her zaman tartışıldı. Takımlar sürekli dert yandı. Çünkü getirisi cazip değil. Kupayı kazanan takımın bile tatmin edici bir para aldığı söylenemez. Maçlar adeta formalite gereği oynanıyor. İyi de bunu kim değiştirecek? Elbette ki ülke futboluna yön veren kişiler.

        Ama ne vahimdir ki bu yöneticiler yıllardır koltukta oturmalarına rağmen, bu konuda en ufak bir icraatta bulunmuyorlar. Oysa mevzuatta yapılacak bazı ufak değişiklikler, sorunu tamamen ortadan kaldırır. Bu kupanın adını “teselli kupası” olmaktan kim kurtaracak!

        Hatırlatmak gerekiyor. Tribünler dün çok güzeldi. Karşılıklı tezahüratlar ve coşku! Renkli görüntüler. Olay bu. Yasaklar ve kısıtlamalar kalktığında güzellikler ortaya çıkıyor. Dileriz ligde de böyle olur. Taraftara deplasman yasağı bir an önce son bulsun artık. Dünkü güzellik tüm sezon yaşansın.

        Fakat anlayamadığım nokta şu: Stada girerken hepimiz adeta donumuza kadar aranıyoruz. Fakat tribünlere baktığınızda bir ton yanıcı ve patlayıcı madde... Tek tek sahaya atılıyor. Bu nasıl iş! Belli ki birileri kötü niyetli. Ya da birileri görevini ihmal ediyor. Bu konuda biraz dikkat ve ciddiyet gerekiyor.

        Bu tür maçlar elbette hep sıkıntılı olur. Yapılan hataların telafisi çok zor olur çünkü. Bu da oyuna yansıyor.

        Fenerbahçe dün durgun başladı. Galatasaray daha arzuluydu. Özellikle orta sahada topa daha iyi basan Sarı-Kırmızılı ekip öne geçmeyi de başardı. Ama gol sonrası durum değişti. İlk yarının son çeyreğinde Fenerbahçe’nin müthiş bir baskısı oluştu.

        İkinci yarı daha çekişmeli geçti. Fenerbahçe daha da bastırdı. Galatasaray silik ve etkisiz kaldı. Başka gol olmadı. Sonuç olarak teselli kupası Galatasaray’ın müzesine gitti.

        Diğer Yazılar