Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİZEM GİRİŞMEN...

        Olağanüstü bir hanımefendi... Pekin'de düzenlenen 2008 Paralimpik Yaz Oyunları'nda okçuluk dalında altın madalya kazandı. Paralimpik oyunlarda zirveye ulaşan ilk Türk kadın sporcu olarak tarihe geçti. Gerçek bir sporcu... Örnek bir insan.... 1992 yılında henüz 11 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci olmasına karşın yaşama olan tutkusu, mücadelesi ve olağanüstü başarıları ile çok büyük hayranlık kazandı. Bilkent Üniversitesi işletme bölümünü şeref öğrencisi olarak bitirdi. 3 dil biliyor. Bilgisi, kültürü ve pozitif enerjisi ile genç sporculara yol gösteriyor. Önümüzdeki hafta Rio'da başlayacak olan paralimpik yaz oyunlarında kafilemizin yöneticileri arasında yer alıyor.

        BÜŞRA ÜN...

        Rio'da mücadele verecek 79 kahramanımızdan birisi... Tekerlekli sandalye tenis oyuncusu... Dünya üçüncüsü... Rio'dan altın madalya ile dönebilmek için gecesine gündüzüne kattı. İnancı ve çalışkanlığı ile her daim takdir topluyor. Rio öncesi aynen şunları söylüyor: “Hedefim, bayrağımızı göndere çekmek. Taha Akgül bunu başardı. Ben de başaracağım.”

        KORHAN YAMAÇ...

        Gerçek bir kahraman! Hayata ayrı bir anlam katan büyük insan... Büyük şampiyon. Atıcılığa 1985 yılında başladı. Piyade teğmen olarak Doğu Anadolu'da giriştiği bir operasyon esnasında mayına basması sonucu sağ ayağını kaybetti. Sportif başarıları yazmakla bitmez. 2004 Atina paralimpik oyunlarda rekorları paramparça ederek altın madalya kazandı. Spor tarihimizin ilk paralimpik madalyasına ulaştı. Katıldığı hemen her şampiyonada kürsüye çıktı. Uluslar arası yarışmalarda 50'ye yakın madalya kazandı. Rio'da da kahramanlarımız arasında yer alıyor.

        Çok önemli bir not: Elbette ki... Gizem Girismen ile Büşra Ün ve Korhan Yamaç'ın yanı sıra... Rio kafilemizdeki tüm isimler birbirinden büyük değer taşıyor. Dünyanın en büyük organizasyonuna katılmakla zaten olağanüstü bir işi gerçekleştirdiler. Kalbimiz Rio'da... Kalbimiz Rio'daki bu 79 sporcumuzla... Kazansalar da kaybetseler de... Hepsini şimdiden kutluyoruz. Güle güle gitsinler... Güle güle gelsinler.

        ***

        2 AHMET VE İRFAN...

        Gençlerbirliği'nin 3 genç oyuncusu... Ahmet Yılmaz Çalık, Ahmet Oğuz ve İrfan Can Kahveci... Kolay iş değil tabii, Gençlerbirliği'nin mütevazı ocağından yetişip de A Milli Takım’a kadar yükselebilmek... Bu arada... Gençlerbirliği altyapısının yıllık maliyetini biliyor musunuz? 1 milyon lira... Evet... Antrenör, doktor, masör gibi 30'a yakın kişinin görev yaptığı Gençlerbirliği altyapısının yıllık maliyeti sadece 1 milyon lira... Başka söze gerek var mı!... Büyük takım yöneticileri, dandik yabancılara milyonlarca lirayı kaptırmaya devam etsinler!

        İSMET KARABABA...

        Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Konya Şubesi Başkanı... Çok değerli bir isim... 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından bir kez daha çok anlamlı bir etkinliğe imza attı. Konya Selçuk Üniversitesi ile yaptığı işbirliği sonucu “15 Temmuz Demokrasi Günü” adlı organizasyon ile yurdun dört bir yanındaki futbolcuları ve futbol adamlarını buluşturdu. Demokrasi ve futbol adına yine harika işler gerçekleştirdi.

        SAMET ÖNDER...

        Pamukkale Üniversitesi öğrencisi... Denizli Belediyesi Şehir Tiyatrosu'ndaki öğrenci arkadaşlarıyla birlikte futbol - dram türünde harika bir kısa film çektiler. Adı, Hazan film - Zifiri. Konuyu merak ettiniz mi? Sergen... Sergen Yalçın. 15 dakikalık harika bir film... Güzel mesajlar içeriyor ve duygu dolu. Bu film izlenir. Nasıl mı izlenir? https:// www.youtube.com/watch?v=TqkuEx7Mk7k

        Diğer Yazılar