Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki 54 federasyonun seçimi... Tüm hızıyla devam ediyor. Takdir edeceğiniz gibi... Eski başkanların çok önemli bölümü... Koltuğunu koruyor.

        Ne hazindir ki... Ülke sporunun inim inim inlediği bir mecrada... Sorumluluğu ve başarısızlığı... Üzerine alan olmuyor.

        Seçim yönetmeliğindeki saçmalıklar... Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki tutarsızlıklar... Ve de ahbap-çavuş ilişkileri doğrultusunda... İşaret edilen başkanlar... Keyif sürüyor.

        10 haftadır yazıyorum. Kanuna aykırı yönetmelikten tutun da... Noterlere yaptırılan cambazlıklar... Delegelere yönelik baskılar... Naylon kulüpler... 3 kuruş menfaat için adam satmalar... Tatlı bir seyahat için rüzgar gülü gibi gibi yön değiştiren delegeler... Mükerrer oylar... Demokrasi adına yapılan her türlü şeytanlıklar. Yaz yaz bitmiyor.

        Ülkemizde öyle bir spor mecrası var ki... Bal tutan, parmağını yalıyor. Yalarken de... “Öldüm, bittim” diyor.

        Buna karşın... Camianın dışında kalanlar da... Nasrettin Hoca misali... “Biraz da biz ölelim” diye... Sofraya sokulmaya çalışıyor.

        Devletin imkanlarından sonuna kadar yararlanabilmek için... Acımasız bir kavganın içine giriliyor.

        Hatırlarsınız, önceki hafta yazmıştım:

        - Güreş Federasyonu’nun şimdiki başkanı Musa Aydın... Musa Aydın’a daha önce “gel” denildi, geldi. Koltuğa oturdu. Oturtuldu... Şimdi ise, “git” deniliyor. Aydın da gidecek galiba! Oysa, Rio’daki 8 madalyadan 5’i güreşçilerimizden gelmedi mi? Ee o zaman... Madem er meydanındayız. Bu işler niye böyle oluyor! 13 Kasım’da yapılacak seçim öncesi Musa Aydın’a bir çift sözüm var... Sayın Aydın... Niye hemen tuş oluyorsunuz? Kendinize ve camianıza saygı gereği... Ayakta kalmanız... Pes etmemeniz... Gerekmez mi? Yoksa... Öyle gelen, böyle gider mi diyorsunuz! Öte yandan... Musa Aydın’ın yerine Enis Erdem’in getirileceği belirtiliyor. Kimdir Enis Erdem? Bilmiyorum. İlk kez duydum. Araştırdım. Camiadaki kişilere sordum. Bilen yok!

        ***

        Son durum şu: Musa Aydın yine aday!

        Enis Erdem’in yanı sıra... Musa Aydın da... Topladığı destek imzasını resmen bildirdi. Enis Erdem’e verilen imza sayısı 142... Musa Aydın’a ise 94... Bu arada... 29 kişinin “çift imza” verdiğini belirteyim. Yani 29 cambaz... Her 2 adaya da destek imzası verdiği için... Bu 29 imza, yönetmelik gereği, geçersiz kılındı. Haliyle... Enis Erdem’e verilen imza sayısı 113’e... Musa Aydın’ın ise 65’e düştü.

        Fakat... Önemle belirteyim. Bu imzaların toplanması ve verilmesi sürecinde... İlginç gelişmeler yaşandı. 29 Ekim’deki Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda... Kolları sıvayan şampiyon güreşçiler... Musa Aydın lehine... “Başkanımızdan çok memnunuz” şeklinde... Kulis çalışması yaptılar. İşin rengi... Değişti.

        O güne kadar “Aday olayım mı - olmayayım mı” ürkekliğini ve korkaklığını yaşayan Musa Aydın... Zirvedeki bu kulis etkinliğinin yanı sıra... Zirveye yakın yerlerden de destek telefonu alınca... Göreve soyundu.

        Belirteyim. Spor teşkilatı bünyesinde kullanılacak olan yaklaşık 35 oyun da... Aydın’a verileceği... Söyleniyor. İş bayağı kızıştı. Sandık ne gösterir bilinmez.

        Şimdi... Harbi olalım. Bana sorarsanız eğer, “Bu 2 isimden, hangisi başkan olmalıdır” diye... “2’si de olmasın” derim. Görüşüm de belli... İşaret edilen kişiden... Başkan olmaz. Lider olmaz.

        Yazmamda yarar var. Güreş camiasında... Birbirinden değerli onlarca şampiyon varken... Tarihe adını altın harflerle yazdırmış tonla isim bulunurken... Ve de hepsi... Büyük bir heyecanla görev beklerken... Niye acaba? Camianın kenarındaki isimler işaret ediliyor. Ahbap- çavuş ilişkilerine giriliyor.

        Bu garabet... Benim içime sinmiyor.

        Şampiyonların içine siniyor mu acaba!

        Diğer Yazılar