Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu’na ve de Tahkim Kurulu’na artık kimsenin güveni kalmadı. Aldıkları kararları hep beraber görüyoruz işte.

        Peki, bu kurullar niye bu hale düştü? Anlatayım. Çok uzun yıllardan beri... Bu 2 kurula... İteleme usulü isimler... Yerleştiriliyor.

        Kim yapıyor bunu? Kulüp yöneticileri... Özellikle de 4 büyük kulübün yöneticileri. Bu 2 kurula hangi kulüp daha fazla adam yerleştirirse... O kulübün istediği oluyor.

        Mesela geçmişte Galatasaray’ın borusu öttüyse... Günümüzde pekâlâ Fenerbahçe ya da Beşiktaş söz sahibi olabiliyor!

        Sahi, ne çabuk unuttunuz, medyaya yansıyan “Tahkim 6-1, Disiplin 4-3 bizde” şeklindeki sözleri.

        Bu söz kime aitti? Çok büyük bir kulübümüzün değerli bir hukukçusuna. Bu ismi herkes biliyor. Ben başka bir isim vereyim. Bu veciz söz dile getirildiği zaman... Disiplin Kurulu’nun başına kim oturtulmuştu? Halit Fahri Gültekin. Tanıyorsunuz değil mi? Fenerbahçeli olarak bilinir.

        Mehmet Ali Aydınlar federasyon başkanı olduğu zaman, Halit Fahri Gültekin’i Disiplin Kurulu Başkanı yaptı. Nasıl yaptı? “Tahkim 6-1, Disiplin 4-3 bizde” şeklindeki sözlerin sahibi olan beyefendinin önerisi sonucu yaptı.

        Sonra 3 Temmuz oldu. Seçime gidildi. Seçim sonucu federasyonda taş üstünde taş kalmadı. Ama 1 kişi kaldı. Kimdi o? Halit Fahri Gültekin. Halit Bey, Disiplin Kurulu başkanlığına devam etti. 2 yıl önceye kadar da bu görevi sürdürdü. Sonra ara verdi. Dinlendi. Bu sezon başında ise... Etik Kurulu başkanlığına getirildi.

        Etik Kurulu’nda kısa bir süre görev yaptıktan sonra... Bu kez de... Şaaak diye... Tahkim Kurulu başkanlığına getirildi. Bu görevi halen sürdürüyor.

        Merak edebilirsiniz... Halit Fahri Gültekin’den önceki Tahkim Kurulu Başkanı kimdi? Engin Tuzcuoğlu idi. Hani şu meşhur, “Şike sahaya yansımadı” şeklindeki sözleri ülkemize kazandıran hukuk adamı. Allah’ı var, bilgili ve dürüst bir insandır. 3 Temmuz sürecinde katıldığı bir televizyon programında... “Şike sahaya yansımadı” şeklinde konuşunca... Şaaak diye... Tahkim Kurulu başkanlığına getirildi.

        Kareleri birleştirin lütfen... Bir kuruldan sekerse... Diğerine takılacaktı.

        Neyse ki... Pek bir şey sekmedi.

        Halit Fahri Gültekin, Disiplin Kurulu’ndan ayrılınca... Yerine kim ya da kimler getirildi? Söyleyeyim. Aynı görüşteki insanlar getirildi.

        Şu noktayı belirtmemde fayda var.

        Sanılmasın ki... Bu kurullara... Herhangi bir karar öncesi... Bir ima... Bir işaret... Yapılıyor. Ama ben de şunu söylemek isterim. Gerek var mı!

        Zaten... Gerekeni yapmayan üye... O kurulu... Bir daha... Rüyasında görür.

        Bu doğrultuda... Göksel Gümüşdağ’ın... Ülke futbolunun çok önemli isimlerinden biri olduğu gerçeğinden yola çıkarak... Volkan Babacan’a sadece 1 maç ceza verilmesi... Sizi şaşırtıyor mu! Ya da... Tahkim Kurulu’nun... Yalçın ve Ufuk’un cezalarını 5’er maçtan 3’er maça indirmesi...

        Hala tuhaf geliyor mu size!

        Talisca’nın cezası da bu yaşanılanların ezikliği sonucu böyle oluştu.

        Demem o ki... Bu kurullar... Bağımsız kişilerden oluşmadığı sürece... Bu cambazlıklar hep yaşanır.

        Galiba... Yıldırım Demirören federasyonunu... Bu kurullar götürecek!

        Son söz: Her 2 kurulun ülke futboluna yapacağı en büyük hizmet şudur: İstifa...

        Diğer Yazılar