Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sanki, Galatasaray’a 5 gol atan takım bu değildi...

        Sanki, gol yollarında çok yaratıcı isimlere sahip olan takım da bu değildi...

        Son yıllarda hemen her maçta müthiş pozisyon zenginliği yaşayan Başakşehir’in yerinde yeller esiyordu dün.

        Silik bir kimlik içindeydiler. Etkisiz oynadılar. Yok denecek kadar az fırsat yakaladılar.

        Attıkları golde de Adebayor’un kolu vardı zaten.

        Ya, yedikleri gole ne demeli! Taç atışını resmen seyrettiler. Uyudular. Ama doğruya doğru, Kayserispor da bu atışı en az 7-8 metre önde kullandı. Yani, o anda Başakşehirli oyuncularla beraber, o bölgedeki tüm hakemlerin de gözleri kapanmıştı adeta.

        Başakşehir’de dün biraz Avrupa yorgunluğu, biraz da motivasyon eksikliği vardı.

        Yeterli mücadeleyi gösteremediler. Oyun kurmakta zorlandılar.

        Son zamanların en etkisiz futbolunu ortaya koydular.

        Eleştirilecek pek çok oyuncusu vardı Başakşehir’in. Hangisinden başlayalım. Mesela İrfan Can Kahveci. Çok yetenekli bir isim ama dün yine öyle isteksiz bir havası vardı ki şaşırırsınız. Sanırsınız ki, sahaya zorla çıkartılıyor. Korkarım, yarınlarda bugünleri çok arar. Oynasa A Milli Takım’ın değişmez oyuncusu olur.

        Visca’dan Kerim’e, Mossoro’dan Gökhan İnler’e kadar hepsi kırık not aldı. Ama kusura bakmazsa eğer biz Volkan Babacan’la ilgili 2 satır yazmak isteriz. Şöyle ki! Eskisi gibi güven vermiyor. Şaşırtıyor. Başta kendisi olmak üzere herkes bilmelidir ki... Başakşehir’in hedefe ulaşabilmesi için Volkan’ın toparlanması şart!

        Başakşehir’in Kayseri deplasmanı için “yol kazası” diyelim biz. Bu görüntüyle daha da kötüsü olabilirdi. Ucuz kurtuldular.

        Kayserispor’u ise yürekten kutlamak gerekiyor. Helal olsun. Sadece dünkü 90 dakika için değil, oluşturdukları bu kadro ve yüreklerindeki bu mücadele için helal olsun.

        Bakar mısınız lütfen! Mütevazı bir kadro. Genç oyuncuların ağırlıklı olduğu bir kadro. Ve çok sayıda Türk oyuncusunun forma giydiği bir kadro.

        Bu birlikteliği oluşturanlara da bravo... Kayserispor’un bugüne kadar ortaya koyduğu tablo ve aldığı sonuç, alkışları da beraberinde getiriyor zaten.

        Size bir şey söyleyeyim mi! Akılcı hamlelerle iyi bir iskelet oluşturan Kayserispor, bu birliğini ve dirliğini bozmadığı takdirde yarınlarda çok daha güzel işler yapar.

        Hatırlar mısınız, Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir, bu sezon başında yaptıkları transferlerle ilgili olarak, “Domatesi biz, başkaları gibi marketten değil, tarladan alıyoruz” demişti. Sonucu gördük. Kayserispor adına çok iyi bir alışveriş olmuş gerçekten.

        Şunu da belirtelim: Dün bir kez daha şahit olduk, ligin kaderini yine hakemler belirleyecek.

        TARAFTAR

        Böyle takıma böyle taraftar yakışır. Stadı yine doldurdular.

        DENİZ TÜRÜÇ

        Her geçen gün taş üstüne taş koyuyor. Gelişiyor. Harika mesajlar veriyor.

        Diğer Yazılar