Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şota'nın hakkını Şota'ya verelim. Kasımpaşa'nın dünkü galibiyetinde Şota'nın hamleleri önemli rol oynadı.

        Açık söylemek gerekirse, bu müdahaleler olmasa, Kasımpaşa'nın üç puana ulaşması çok zordu.

        Peki ne yaptı Şota?.. Gerekli yerlerde gerekli değişiklikler yaptı. Takımı oyundan düşmek üzereyken Scarione ve Kerem'i sahaya sürdü, orta sahayı güçlendirdi. Bununla da yetinmedi, Halil'i sağ kanada aldı, Viudez'i merkeze çekti, bu şekilde orta sahanın üstünlüğünü tamamen ele geçirdi.

        Bu operasyonlar sonucu topa daha fazla sahip olan Kasımpaşa, arzuladığı sonuçla sahadan ayrılmayı bildi. İşin ilginç tarafı... Aynı Şota, geçen hafta yaptığı benzer değişikliklerle de takımına çok büyük katkı sağlamıştı.

        Şu hususu özellikle vurgulamamız gerekir: Karabükspor, son derece iyi bir takım... Çok hırslı ve disiplinli oynuyor. Güzel futbol sergiliyor. Tolunay Kafkas'ın sağladığı artı değer çok net bir biçimde belli oluyor.

        Zaten maçın ilk yarım saatinde hakimiyet tamamen Karabükspor'da idi. İleri uçta Traore-Kumbela ikilisi, Kasımpaşa savunmasına çok büyük sıkıntı yarattı. Sol sanatta Erkan Kaş iyi bindirmeler yaptı. Hakan Özmert ve Sow ise uzun süre çok iyi ayakta kaldı.

        Ama Erdem'in yaptırdığı penaltı, Karabükspor adına hiç hesapta yoktu... Sahi bir profesyonel futbolcu, böyle amatörce nasıl davranır, rakibine nasıl böyle dalar, anlamak mümkün değil...

        Tekrar Kasımpaşa'ya dönelim... Görünen şu: Şota, genç ya da yıldız futbolcu ayrımı yapmıyor. Kim çalışırsa formayı ona veriyor. Hiç düşünmeden Babel'i ya da Scarione'yi yedek bekletiyor. Oysa bu takımın en değerli silahları Babel ve Scarione değil mi? Ama önemli olan isim sahibi olmak değil, sahada iyi olmaktır, varını yoğunu ortaya koymaktır.. Babel bir oynuyor, bir oynamıyor. Scarione'nin de sağı solu belli olmuyor. İşte bu yüzdendir ki, Şota artık bu oyuncuları bazen yedek bekletiyor. İşin ilginç tarafı bu cezai uygulama sonuç veriyor. Babel geçen hafta oyuna sonradan girdi, maçın kaderini değiştirdi. Scarione dün oyuna sonradan girdi, elinden gelen tüm çabayı gösterdi. Belli ki bu iki futbolcu pabucun pahalı olduğunu yavaş yavaş anlamaya başladı... Gördüler ki takımda kendilerini zorlayacak çok sayıda genç oyuncu var.

        Son söz: Kasımpaşa'yı başarıya ulaştıracak faktör, takım içindeki büyük rekabettir.

        BRAVO VİUDEZ

        Karınca gibi çalışıyor. Koşuyor, coşuyor, üretiyor. Dün yine geçer not aldı, büyük alkış topladı.

        NEREDESİN A.İLHAN?

        Sormak gerekiyor Ahmet İlhan'a, "Bu durgunluk sana hiç yakışıyor mu" diye? Sahada hiç yoktu..

        Diğer Yazılar