Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başlamak, başarmanın yarısıymış. Dört yıl önce ülkemiz ve ilklerin şehri İzmir’imiz için büyük bir hayal kurmuştuk.

        Büyük resmi görebilmenin farkındalığıyla kolları hemen sıvamıştık.

        Hayalimiz Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nı dünya gıda başkentlerinden biri olan İzmir’de gerçekleştirebilmekti.

        İvedilikle federasyonlarımız, odalarımız, birliklerimiz, kooperatiflerimiz, derneklerimiz, yerel ve genel yönetimlerimizle irtibata geçtik.

        Hayalimizin hayata geçmesiyle kazananın sektör ve ülkemiz olacağını anlattık. Organizasyon paydaşımız olmalarını istedik.

        Yapında görelim diyenlerin cesaret kırıcı sözlerine kulak asmadan, hiç durmandan duraklamadan yolumuzda ilerledik.

        4 yıl öncesinden kurduğumuz hayalin kaçta kaçı hayata geçebilecekti? Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektörün seçkin firmaları tam iki gün içinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 ve 3 nolu sergi salonlarında yerlerini aldı. İçim içime sığmayan heyecanımdan olsa gerek açılış öncesi akşam saatlerinde fuar alanına bizzat gittim. Gördüklerim karşısında gözlerim doldu. Hedeflediğimiz firma sayısının yüzde 50’si üzerine ulaştığımız katılımcılar bilgi birikimleriyle ortaya koydukları ürün ve hizmetlerini sektör profesyonellerine sunmaya hazırdılar.

        İZMİR, FUAR DEMEK

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın programına katıldığından açılışımıza Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Yardımcısı Kutbettin Arzu katıldı. Konuşmaları esnasında Sayın Arzu, “İzmir demek fuar demek. Önümüzdeki süreçte FOODEX İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nın Paris Gıda Fuarı ile yarışmasını istiyoruz” dedi.

        Açılış konuşmalarının ardından, Bakan Yardımcımız Kutbettin Arzu, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Federasyonlarımız, odalarımız ve dernek başkanlarımız ile birlikte standlara ilk ziyareti gerçekleştirdiğimizde. İlklerin şehrinin İzmir olduğunu unutarak fuara desteklerini esirgeyen bazı dostların bu anlamda eksikliklerini geçte olsa anladıklarını sanıyorum.

        10 BİN ZİYARETÇİ

        Fuar kapsamında “Türk-İran İşadamları Gıda Zirvesi”, “Bilinçli Gıda Tüketimi”, “Süt ve Süt Teknolojileri” sempozyumları, Dow Sendromlu öğrencilerin “Yemek Şovu”, Genç Aşçıların “Yemek Yarışması”, en uzun burgu peynirinin şov sunumu yapıldı. Giriş kayıtlarına baktım. Japonya’dan ABD’ye kadar geniş bir coğrafyadan sektör profesyonelleri fuarı ziyaret etmiş. Ülkemizin her ilinden neredeyse her ilçesinden önemli alım heyetleri organizasyonu ilgi ile takip etmiş.

        Yerli ve yabancı 10 bin kadar ziyaretçi FOODEX 2014 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarımıza değer vermiş. Katılımcılarımız hedef pazarlarındaki kitleye ulaşmış. İş bağlantıları yapılmış. Şükürler olsun başarmışız.

        KENTE KATKI KOYUYOR

        Son yıllardaki mermer ve gelinlik fuarları gibi önemli organizasyonlarla İzmir’in fuarlar kenti olma yolunda önemli gelişmelerine şimdiden katkı koymaya en büyük aday olan ve daha ilk yılında da bunu başaran FOODEX’i hayata geçiren Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer ve başarılı ekibi başta olmak üzere bu fuarın oluşmasında bizimle işbirliği yapan tüm kişi ve kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum.

        Sektörüm adına da Kars’tan,Tekirdağ’a, Trabzon’dan, Hatay’ a kadar yurdun dört bir yanından katılan tüm birlik ve oda başkanlarıma da şükranlarımı sunuyorum...

        Birlikte başladık, birlikte başardık.

        Diğer Yazılar