Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son dönemlerde ülkemizin yaşadığı olumsuz ve üzücü olayların sonucunda, gerek içeriye gerekse dışa karşı oluşan son derece kötü ve ülkemizin prestijini sarsan tablonun neticesinde en çok turizm sektörünün aldığı yara hiç şüphe yok ki hepimizin kabul ettiği bir gerçek.

        Oluşan bu tablonun karşısında tüm sektör paydaşların yanında, Hükümetimizin aldığı tedbirler neticesinde adeta turizm sektörümüz yeniden yapılandırılmaya ve yaratılmaya çalışıldı. İçeride ve dışarıdaki tüm olumsuzluklar alkışlanacak bir şekilde birer, birer bertaraf edilerek ülkemizin ve sektörün büyük yatırımlarının hak ettiği payı alabilmesi adına her türlü adımlar atıldı.

        CAN SUYU OLDU

        Bunlar içerisindeki en önemli adım art arda gelen, ramazan ve kurban bayramlarının idari izinlerle uzatılarak, her iki bayramın on gün gibi uzun bir süreye yayılarak iç turizmin nefes alması hedeflendi ve şu an için de neticelerini gördüğümüzde de ne kadar doğru bir karar olduğu ortaya çıkmış durumda.

        Adeta yer gök tatilcilerle doldu taştı ve kötü bir sezon geçiren esnafa ve sektörün tüm paydaşlarına can suyu oldu. Sebep olan herkesi canı gönülden kutluyorum.

        Ancak bu kadar güzelliği ve olumlu gelişmelerin keyfini yaşarken tatilin son günlerinde basına düşen ve de Bodrum’da gerçekleşen bana göre aramıza sızmış esnaf görünümlü gıda teröristlerinin sebep olduğu bir öğlen yemeğinin fahiş denilecek bir rakamla müşteriye yansıtılması asla kabul edeceğimiz bir davranış olamazdı.

        KOCAMAN BİR HİÇ

        Sektörün en üst temsilcisi olarak gerek şahsıma gerek ise ilgili illerdeki odalarımıza özellikle bu olay gibi inanılmaz derecede aldığımız şikayetlerin sayısı oldukça fazla olduğunu söylemek zorundayım. Peki biz bu durum karşısında ne yapıyoruz sizce? Kocaman bir hiç olduğunu söylemek isterim. Temsilcisi olduğumuz bu dev teşkilatın anayasal yetki ve sorumluluk sahibi tek kuruluşunun yöneticileri olmamıza rağmen hiçbir şey yapamadığımızı söylemek ve bu satırlara yazmak inanın acı verici.

        Tabi ki bu çok teknik ve uzun bir sorun, ancak bu kötü örneğin istenilen sonuca dönüşebilmesi adına iyi bir örnek olabilmesi için, hayırlara vesile olacak yeni düzenlemelerin en kısa zamanda muhatabımız olan 5362 sayılı kanunda ve 4077 sayılı tüketiciyi koruma kanununda yapılacak lehimize değişikliklerle, bayram tadında geçirmek istediğimiz bu tatillerimizi, uygulamaya çalıştıkları Orman Kanunlarıyla zehir eden teröristlere de fırsat vermemiş oluruz.

        Eline, diline ve beline hakim, kanunlarıyla da revize edilmiş bir esnaf teşkilatı yapısına kavuşacağımız günler dileğiyle.

        Sevgiyle kalın , ağız tadıyla kalın...

        Diğer Yazılar