Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülkemizin son dönemlerde yaşadığı sosyal, politik ve ekonomik anlamdaki problemlerden en çok zarar gören kesim ülkenin ekonomik ve sosyal anlamdaki barometresi konumundaki esnaf teşkilatımızın olduğu kuşkusuz herkesin kabul ettiği su götürmez bir gerçek.

        Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen hükümetimizin ortaya koyduğu eylem planı ve akabinde bizleri, teşkilatımızı rahatlatmak adına aldığı bir dizi önlem sayesinde her gecen gün üzerimizdeki kara bulutların dağılmaya yüz tuttuğunu söylemeyi bir borç bilirim. Geçtiğimiz hafta bugün, Türk esnaf ve sanatkarı sanırım son yıllardaki en güzel hafta başına, pazartesi gününe merhaba diyordu. Neydi peki beni ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatımızı bu kadar mutlu eden gelişmeler, hemen sırasıyla sizlere aktarmaya başlayayım.

        YENİ DÜZENLEMELER

        Bir esnafa sorarsanız, iş yaşamında en çok kimden çekinirsin diye, vereceği cevap tartışmasız “maliyeci” olacaktır. Ancak tüm esnaf dostlarım artık gönüllerini ferah tutsunlar, devlet ile geçmişte yaşadıkları ne problem varsa üzerine çentik atıp, unutsunlar çünkü tanımaktan onur duyduğum ve ülkemizin mihenk taşını, bizleri, esnafımızı çok iyi tanıyan ve bunun için var gücü ile gecesini gündüzüne katarak çalışan ve en nihayetinde bugün hepimize can suyu gibi gelen yeni mali düzenlemelerin baş mimarı olan Sayın Naci Ağbal gibi bir Maliye Bakanımız var.

        Bu güzel Pazartesi’nin ilk mesai saatlerinde TESK genel merkezimizde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen biz teşkilat yöneticilerine Hükümetimizin vergi barışı düzenlemesini ve esnafımız için alınan yeni mali kararları, “Dostlarım, abilerim diye başlayan konuşmasını, Devlet kadirşinas esnafına güveniyor elimizi uzattık tutun bu eli’’ diye bitirecek kadar gerçek bir esnaf dostu bakanımız var. Günü güzel kılan final ise, her karşılaşmamızda, her görüşmemizde şahsımı sımsıcak gülümsemesi ile karşılayan elimi her uzattığımda bir dost, bir kardeş edasıyla elimi kavrayan tüm bu güzel insanlara özgü özelliklerinin yanı sıra hitabıyla beni olduğu gibi tüm Türk halkını büyüleyen bir dost, bir ağabey olan Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın, Çankaya köşkünde teşkilatımıza verdiği ve yüreğindeki sevgi ile lezzet kattığına inandığım öğlen yemeğinde biz Türk esnaf ve sanatkarının, ülkenin yaşadığı bu zor günlerde, büyük bir fedakarlıkla kepenklerimizi milletimize, devletimize duyduğumuz sevgi, saygı ve güven duygusu hasebiyle açık tuttuğumuzdan dolayı teşekkürlerini iletmiş, hükümetin; aile bireyleri ile beraber on milyon ülke insanını temsil eden teşkilatımıza bağlı tüm esnafımızın her zaman yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kararlılıkla vurgulamıştır.

        GÜVENLE BAKIYORUZ

        Sayın Başbakanımızın yapmış olduğu bu duygu dolu konuşması bizlerin geleceğe daha güven ile bakmamızın teminatı niteliğindeydi.

        Sekiz yüz yıllık öz geçmişinde Ahi-Evran kültüründen aldığı talim ve terbiyenin yanı sıra devlet ve millet sevgisiyle ülkemizin her zaman teminatı olmuş en büyük meslek örgütünün tabiî ki bu özel günü yaşamasını temin eden çok önemli bir isim var ki ona da ayrıca değinmek vazifemdir.

        Yarım yüzyıla dayanan yöneticilik deneyimini ile teşkilatın Genel Başkanı olan ve Sayın Başbakanımın tabiriyle esnafın ulu çınarı sayın Bendevi Palandöken’e esnaf ve sanatkara kazandırdığı yeni kimlik ve vizyon için de ayrıca şükran ve sevgilerimi sunuyorum.

        Diğer Yazılar