Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülkemizin sosyal ve ekonomik hayatının temel taşı olan Esnaf ve Sanatkar camiasının bin yıla yakındır bilinen Ahilik ilke ve geleneklerine en çok sahip çıkması gereken günlerdeyiz.

        Milletimizin önemli değerlerinden olan yardımlaşma ve dayanışma kültürünün, ekonomik, sosyal ve kültürel boyutlarını bünyesinde barındıran Ahilik değerlerinin oluşturduğu sinerjiyi günümüz Türkiye’sine taşımak her gecen gün biraz daha önem kazanmaktadır.

        Kırşehir’de yaklaşık 800 yıl önce Ahi Evran tarafından kurulan Ahilik Teşkilatı, zamanının ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetlerinde düzenleyici rol üslenmiştir.

        Bu rolüyle, Ahilik Teşkilatı, Selçuklu ve Osmanlı Devletleri dönemlerinde kalite anlayışıyla, standart oluşturmasıyla, verimliliğe verdiği önemle, uzmanlaşmış kalifiye iş gücü eğitimiyle, dini ve güzel ahlak eğitimiyle, toplusal görgüye kattığı kurallarla toplumun genel refahına önemli fayda sağlamıştır.

        KALİTELİ MAL VE HİZMET

        Ahilik değerlerinin; çağımızın gerekleri doğrultusunda yeniden hayata geçirilerek ekonomik, sosyal ve kültürel hayatımıza kazandırılması ile verimliliğin artırılması, kaliteli mal ve hizmet üretilmesi, esnaf, sanatkar ve işletmeler arasında dayanışmanın da sağlanarak yıkıcı rekabetin önlenmesi gibi önemli konulara ivme kazandırılması hepimizin ortak arzusudur.

        Ülkemizin demokratik değerlerine hain kalkışmayla darbe yapmak isteyenlerin, halkımızın ve siyasilerimizin inanılmaz karşı duruşuyla karşılaşıp istediklerini elde edemeyince, bu gün ülkemizin ekonomik değerlerine karşı bir saldırıya geçtiler ancak, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz ve halkımızın inanılmaz dayanışmasıyla buna da karşılık bulamayacaklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.

        Türk toplumunun yüzyıllar boyunca ekonomik teminatı olan, sosyal ve kültürel açıdan refahına da önemli katkı sağlayan Ahilik Teşkilatı’nın geleneğinden gelen esnafımızın, bu olağan üstü ekonomik sıkıntıların üstesinden gelerek Türk toplumunun geleceğine de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada fayda sağlayacağı çok net bir şekilde görülmektedir.

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla kalın...

        Diğer Yazılar