Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geride bıraktığımız 2016 yılı, Türk siyaset tarihinde kolay kolay unutulmayacak bir yıl oldu. 15 Temmuz FETÖ askeri darbe girişimi ile Türkiye büyük bir felaketin eşiğinden döndü.

        Asker üniforması giymiş hainlerin, kendi vatandaşına silah doğrulttuğu, tankların sokaklarda yürütüldüğü, köprülerin kapatıldığı, TRT’nin basıldığı bir ortamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa davet etmesi ile FETÖ darbesi başarısız oldu. Sonrasında gerçekleştirilen FETÖ operasyonları ile devletin içine sızmış olan hainlerin temizliği yapılmaya başlandı.

        TERÖR CANIMIZI YAKTI

        Ankara Kızılay’da, İstanbul İstiklal Caddesi’nde, Hakkâri’de ve Kayseri’deki patlamalarda birçok vatandaşımızı kaybettik. Neredeyse yılın her ayında terör saldırısı ile sarsıldık. Aslında tüm Dünya 2016 yılında terör saldırılarından çok çekti. Fransa, Almanya ve Belçika da DAEŞ terör örgütü yüzünden birçok masum insan hayatını kaybetti.

        Yılın sonuna doğru Suriye’de yaşanan insanlık dramına ve İslam dünyasının sessizliğine şahit olduk. Yine bir tek Türkiye Suriye’de yaşananlara sessiz kalmadı.

        Asırlar boyu bizimle beraber barış içinde yaşayan dostlarımıza bağrımızı açtık. Zulme uğrayanların sesi olup Suriye için adımlar attık.

        Sınırımızı tehdit eden DAEŞ terör örgütüne nefes aldırmamak adına sınır ötesi operasyonlara başladık. PKK/YPG terör örgütlerini kırsalımızdan def ettik. Ama terör örgütleri Suriye’de bırakın etnik kökenleri, bırakın mezhep ya da din tercihlerini, çocuk, kadın, yaşlı demeden insanları katlettiler.

        DÜN ARTIK DÜNDE KALDI

        2016 acısı ve tatlısı ile geride kaldı. Yeni bir yıla başladığımız şu günlerde tarihte ahilik sistemi ile yetiştirilen ve kalfalıktan ustalığa yükselecek olanlara, ustası nasihatte bulunurdu ki işleri rast gitsin.

        Yeni bir yıla başlarken esnafımızın ve ülkemizin işlerinin yolunda gitmesini adına o nasihatti hatırlatmak istiyorum.

        AHİLİK NASİHATİ

        Harama bakma, haram yeme, haram içme. Doğru, sabırlı, dayanıklı ol. Yalan söyleme. Büyüklerinden önce söze başlama. Kimseyi kandırma. Kanaatkâr ol.

        Dünya malına tamah etme. Yanlış ölçme, eksik tartma. Kuvvetli ve üstün durumdayken affedici, hiddetliyken yumuşak davranmayı bil. Kendin muhtaçken bile başkalarına verecek kadar, cömert ol.

        Yeni yılın size, ailenize ve tüm esnafımıza sağlık, huzur ve mutluluk dolu günler getirmesini temenni ediyorum.

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla kalın...

        Diğer Yazılar