Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçtiğimiz yıl içerisinde dünya ekonomisinde gözle görülen daralma, bütün dünya ülkelerini olduğu gibi bizim de ekonomimizi etkiledi. Ancak hükümetimizin yetkin tavırları ile ekonomimizin mihenk taşı sayılan esnafımız için yeni kanunlar ve düzenlemeler başta Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın ve tüm yetkili kurulların çalışmaları neticesinde peş peşe çıkartılmıştı.

        Milyonlarca mükellefe sağlanan vergi borcu yapılandırması, birçok destek kredisi ve kolaylıkların ardından, esnafımızın yüzünü güldürecek yeni bir müjdeli haber daha Maliye Bakanlığınca geçtiğimiz hafta içerisinde duyuruldu.

        25 Şubat’a kadar basit usulde beyanname veren yedi yüz elli bin esnafın sekiz bin liraya kadar olan kazançları Maliye Bakanlığının yaptığı düzenleme ile vergi dışı tutulacak. Bu uygulama sayesinde esnafımız sekiz bin lira karşılığı devlete ödediği bin iki yüz liralık vergiden muaf tutulacak ve bu sayesinde esnafımızın nefes alması sağlanacak. Örnek vermek gerekirse yirmi bin lira kazanç elde eden bir esnafımızın gelir vergisi bu kanun sayesinde on iki bin liradan hesaplanacak. Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan bu kanun sayesinde basit usul deftere sahip birçok esnafımızın aylık kazançları 8 bin TL’yi geçmez ise vergiden muaf tutulacakları anlamına da gelmektedir.

        KİMLER YARARLANABİLİR?

        Peki, bu vergi indiriminden yararlanma şartları neler?

        -Beyannamelerini düzenli, zamanında ve düzenli yapmaları gerekiyor. Belli miktardaki vergi ödemelerinde zamanında ödeme yapılmasa dahi indirim hakkını kaybedilmeyecek.

        -Son üç yılda vergi incelemesi sonucunda herhangi bir vergi ve ceza kesilmemiş olması gerekiyor.

        En önemlisi ise geçmişe yönelik vergi borçlarını düzenli ödeyen Esnaf ve Sanatkârlarımıza indirim imkânı sağlanmış olacak. Bu uygulama sayesinde ödemelerini düzenli yapan Esnaf bir nebze olsun rahatlatacak. Diğer yandan da Devlet’in gerekli hizmetleri bütün vatandaşlarına ulaştırmak adına gerek duyduğu kaynakta düzenli olarak toparlanmış olacak.

        Her platformda iddia ettiğim gibi bir kez daha tekrarında fayda bulduğum bir gerçek var ki, Cumhuriyet tarihinin Esnaf ve Sanatkarımıza en çok maddi ve manevi olanak sağlayan siyasi iradesinin devamı olan Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Hükümetimizin dünya genelindeki ekonomik sarsıntıların yanı sıra, ülkemiz genelindeki yaşanan sosyal ve ekonomik sıkıntıların eklenmesiyle zor günler geçiren ekonominin barometresi olan Esnafımıza sağladığı bu can suyu katkıları için teşkilatımız adına bir kez daha şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum...

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla kalın...

        Diğer Yazılar