Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gıda sektöründeki gelişme ve teknolojilerin sergilendiği 24. ANFAŞ Food Product Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gıda sektöründe boy gösteren pek çok profesyoneli ortak ticaret ve işbirliği gayesi ile aynı çatı altında toplamak üzere 15 Şubat’ta kapılarını ziyaretçilerine açtı. 18 Şubata kadar süren fuarı ziyaret edenler gıda sektöründeki yenilikleri, projeleri ve arge çalışmalarını yakından görme fırsatı buldu. Türkiye Lokanta ve Pastacılar Federasyonu olarak değerli oda başkanlarım ile birlikte esnafımız adına fuara katılım sağladık.

        İnsanlığın hayati ihtiyacı olan beslenmeyi karşılayan gıda sektörü kendini akıl, bilim ve teknolojinin öne çıktığı bu yüzyıla uygun olarak revize ediyor. Dünyada gıda sektöründe yaşanan yeni gelişmeleri ülkemizin yakından takip etmesi ve düzenledikleri fuar ile bu yenilikleri ayağımıza kadar getirmesi gelecek adına içimi umutla doldururken bize gelişmeleri yakından görme ve rekabete katılma şansını veriyor. Birçok yabancı ülkenin katılım gerçekleştirdiği fuar bizlere yiyecek ve içecek sektörünün artık kendi matematiğini geliştirdiğini ve bir mühendisliğe dönüştüğünü gösterdi. Ülkemizin geniş lezzet yelpazesi gıda sektörünün yüzyıla entegre olma çabasına katılırsa eğer dünya pazarında kendine büyük ve kalıcı bir yer bulacaktır.

        İKİ SEKTÖR BULUŞTU

        Teknolojik gelişmeleri gözlemlemenin yanı sıra fuarda gıda sektöründe boy gösteren birçok firma ile bir araya gelme fırsatı bulduk. 20.000’den fazla profesyoneli bir araya getiren fuarın asıl amacı geniş bir network ağı oluşturarak katılımlarına daha fazla iş imkânı sunmaktı.

        Turistik tesis işletmecileri, F&B ve satın alma müdürleri, zincir marketlerin yönetici ve satın alma müdürleri, restoran, fast-food, bar ve kafeterya işletmecileri, gıda toptancıları, askeri tesislerin komutanları ve satın alma daire başkanları, sebze, meyve, sera üreticileri, ticaret ve sanayi odaları ve ilgili sektörel dernek ve federasyon yetkilileriyle 40 bin metrekare kapalı alanda bir araya getirdi. Gıda sektörünü bir araya getiren ve bunun için ciddi bir emek harcayan başta ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Esra Kuloğulları ve Food Product fuarının gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese ben teşkilatım adına sonsuz şükranlarımı sunarım.

        Ayrıca bu fuar çatısı altında Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu arasındaki işbirliği protokolü her iki kurumun temsilcilerinin katılımı ile yapılan istişare toplantısı sonrası Antalya’da imza altına alındı. Birlikte yapacağımız çalışmalar sayesinde esnafımızın Türk Mutfağı ile ilgili eğitim ve güncel konulardaki gelişmelerden faydalanacağı programlar sayesinde yeni bir formata kavuşmasını da sağlamış olacağız. Sevgiyle kalın, ağız tadıyla kalın...

        Diğer Yazılar