Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihi eserleri, gelenekleri ve inançlarıyla olduğu kadar, edebiyat dünyamızın ünlüsü Namık Kemal’in ve Macar bağımsızlık savunucusu Ferenc Rakoczi’nin bir dönemler yaşamış olduğu önemli bir kültür kenti konumundaki Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy ilçelerindeki binlerce sanayi kuruluşuyla da ekonomiye katkısı yüksek bir ilimiz.

        Rumeli Fatihi Süleyman Paşa ile başlayan Yürük, Türkmen ve Kırımlılar’la devam eden vatandaşlarımızın bölgeye yerleşimi 1924’te mübadele de gelen Selanik, Serez, Yenice göçmenleri ile devam etmiş ve 1930’lu yıllarda Bulgaristan’dan gelenlerle bu zengin mozaik oluşmuş. Yörenin yerli ahalisinin zengin mutfak kültürü ile bu göç mutfağının zenginliği birleşince, inanılmaz bir mutfak kültürü de ortaya çıkmış.

        Gecen hafta içerisinde kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri içerisinde gerçekleştirilen yöresel yemek yarışması etkinliği içerisinde bu güzel kentimizdeydik.

        Geçtiğimiz dönemlerde turizm kenti olma konusunda da önemli adımlar atan Tekirdağ’a yolunuz düşerse, önemli bir konaklama tesisi olan Ramada Tekirdağ Otel’i de tercih etmenizi tavsiye etmiştim.

        TESADÜF DEĞİL

        İşletmenin sahibi Önder Bey ve Oğlu Erdem Erdoğan’ın doğayı ve insanı seven duygularını bir zamanlar Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı olan büyük babalarından aldıkları Ahi-Evran kültür ve terbiyesiyle birleştirince ortaya sadece konaklanan lüks bir tesis değil, yöreye heyecan ve güç katan bir eser çıkarmış olduklarını aktarmıştım.

        Bu ziyaretim sırasında öğrendim ki Ramada Tekirdağ, Wyndham Global Gurup bünyesindeki 7 Bin 834 otel arasında Central& Estearn Europe bölgesindeki oteller arasında yapılan değerlendirmelerde kalite ve verimlilik ödülüne layık görülmüşler. İşte genlerindeki Esnaflık birikimlerini yaşadıkları kentin kent kimliğine yansıtabilmeyi başaran bu değerli Esnaf Meslektaşlarımızın sayısının yaşadığımız kentlerimizde çoğalması dileğimle kutluyorum

        Ülkemizin çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde ekonomimize ve turizm aktivitemize kazandırdıkları bu önemli katkılarından dolayı Esnafın Kahramanı olduklarını düşündüğüm bu değerli yatırımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum.

        Sevgi ile kalın , ağız tadıyla kalın...

        Diğer Yazılar