Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Esnafımız için Yeni Nesil Cihaz, POS özellikli mobil yazar kasa olarak ta adlandırılan, yeni sisteme geçiş yani bu pos cihazlarının kullanma zorunluluğu 01.07.2013 tarihi olarak öngörülmüştü. Çıkartılan tebliğler ile birkaç kez uzatılarak günümüze kadar getirildi. Bu uzatmalar aslında esnafımızın bu yeni sisteme uyum sağlama, ısınma ve alışma süresi olarak ta kullanılmıştır.

        En son 3100 Sayılı Katma Değer Vergisi mükelleflerinin ödeme kaydedici cihazları kullanmaları mecburiyeti hakkında kanunun 69 ve 70 nolu Genel Tebliği kapsamında, Esnafımıza 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanım zorunluluğu getirildi. Bu da ekonomik anlamda esnafımızın omuzlarına bir yük daha bindirdi.

        ESNAFIMIZ İÇİN

        Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu olarak Teskomb işbirliği ve Halk Bankası aracılığı ile geliştirdiğimiz bir proje ile esnafımızın sırtındaki bu ekonomik yükü kaldırmayı düşündük. Esnafımızı rahatlatacak ‘‘Yeni Nesil bir Projeyi’’ hayata geçirmeye karar verdik. Vera Delta ve İNFOTEKS üretici firmaları ile yaptığımız anlaşmalarla başlattığımız kampanya esnafımıza piyasa değeri 1300 TL ile 1.850 TL arasında olan yeni nesil bu cihazlara ücret ödemeden sahip olma imkânını sağladık. Böylece yaklaşık 2 Milyon esnafı ilgilendiren bu kanuni zorunluluğun getirdiği ekonomik yükü kaldırıyoruz. Ayrıca Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonunun Teskomb ve Halk Bankası ile birlikte sunduğu bu kampanya ile bu güne kadar esnafımıza çok ciddi sıkıntılar ve problem yaratan, her geçen günde taşınamayacak bir yük haline gelen yemek çeki şirketlerinin anlaştıkları markaların yazar kasalarını almak zorunda kalmayacaklar. Bu kampanyanın Esnafımızın yüzünü güldüreceğine inanıyorum.

        Ülkemizin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik koşullarında hala her sabah besmeleyle kepengini açıp iş, aş üretmeye devam eden Esnaf ve Sanatkârımız için ne yapsak azdır mantığıyla onu yaşatmaya ayakta tutmaya çalışan ve bu tip kampanyaları hayata geçirmemize olanak sağlayan başta Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere Hükümetimizin tüm ilgili bakanlıklarına teşkilatım olarak şükranlarımı sunuyorum...

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla kalın...

        Diğer Yazılar