Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu yıl 83. kez kapılarını 29 Ağustos Cuma günü “Geçmişimiz, Bugünümüz ve Geleceğimiz’’ sloganıyla açacak olan İzmir Enternasyonel Fuarı 7 Eylül’e kadar iki milyon ziyaretçiyi ağırlamayı planlıyor.

        Geçen yıl 839 yerli 286 yabancı toplam 1125 olan katılımcı firma sayısını bu yıl 829 yerli 303 yabancı toplam 1132 yapan, 68 yabancı ülkenin ve 43 vilayetimizin katılacağı fuarın ulusal etkinlik süresinin geçen yıl olduğu gibi beş güne çekerek ve yeni birçok etkinliği bu yıl kamuoyunla paylaşmaya hazırlanan İZFAŞ yönetimi çok iddialı bir fuarın müjdesini veriyor.

        Ana teması lojistik olarak belirlenen bu yılki fuarın kentimiz ekonomisi için büyük katkısı olacağını söyleyebiliriz.

        Fuar süresince bu konuyla ilgili birçok panel ve etkinlikler düzenlenerek sektörün tanıtımına çok önemli katkılar sağlanacağı kesin diyebiliriz.

        Türkiye Lokantacılar Federasyonu olarak desteklediğimiz ana sponsorumuz Orkide ile birlikte Basmahane kapısı girişindeki alanda bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz “Yöresel Lezzetler Festivali’’ etkinliğimizin hiç şüphesiz geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda fuarın en çok ziyaret edileceği bir lezzet durağı olacağını söyleyebiliriz.

        GASTRONOMİ MODA OLDU

        Sokaktaki yarım ekmek arası döner ve köfte kültürüne karşı gerçek Bursa İskender dönerimizi, İnegöl köftemizi misafirlerimize sunacağız.

        Türk mutfağının çok önemli bir lezzet kenti olan Hatay’ın satır ve kağıt kebabını, saç oruğunu, içli köftesini ve namı ve tadı dünyaya mal olmuş künefesini Hatay’dan gelecek ustalarımızın marifetiyle sunacağız. Erzurum’un çağ kebabını, Malatya’nın kavurması ve tandırını, Mersin’in tantuni ve Yörük köftesini Ustalarımızın özel sunumuyla bulacağınız etkinlik alanımızda, Trakya’nın ciğer tavasını ve fuarın onur konuğu Diyarbakır’ın yöresel lezzetlerini değerli ustalarımızın hünerli ellerinden çıkan lezzetli sunumlarıyla tadacaksınız.

        Türk mutfağının birçok özel yöresinin ve ustasının fast- food kültürüne karşı ayakta kalma adına verdiği mücadeleye katkı koymak adına Türkiye’nin en özel fuar alanında bize inanıp yer veren İZFAŞ’ın çok değerli Genel Müdürü Sayın Şakir Örs’e ve ekibine katkılarından ötürü ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

        Binlerce yıllık tarihinde yaşamış onca uygarlıkla birlikte bu süreç içerisinde aldığı göçlerle inanılmaz bir mutfak kültürüne sahip kentimizin turizm alanında da dünya da moda olmaya başlayan gastronomi turizmine de çok uyduğunun göstergesi olacağına inandığım fuar alanındaki bu etkinliğin devamı ve yaşatılması adına herkesin katkı ve destek olması dileğimle bu yılki fuar için emeği geçen başta sayın başkan Aziz Kocaoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyor başarılar diliyorum.

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla kalın..

        Diğer Yazılar