Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülke ekonomisinin temel taşı niteliğindeki Anayasanın 135. maddesine göre kanunla kurulmuş kamu kurumu niteliğindeki bir meslek örgütü olan TESK (Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu) bu yılın ilk ayından beri sürdürdüğü secim maratonunun son etabına geldi.

        İl ve ilçelerdeki 3098 Oda, il düzeyindeki 82 Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ve merkezi Ankara olan 13 Mesleki Federasyonu ile sayıları 2 milyonu aşkın esnaf ve sanatkar kendilerini 4 yıl boyunca temsil edecek yönetici kadrolarını bu seçimlerle belirlemiş bulunmaktadır.

        Son etap ise bu milyonlarca Esnaf ve Sanatkarın en üst kuruluşu olan Konfederasyonumuzun 17 Eylül Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz seçimidir.

        Ahilikten gelen ilkelerini kaybetmeden bugün de ülkemizin en dinamik unsurları olan esnaf ve sanatkar kesiminin toplumun ekonomik, sosyal, siyasal oluşumunda hak ettiği yeri alması daha çağdaş ve güçlü bir yapıya ulaşması için bu seçimin ve sonucunun değeri bir kat daha artmıştır.

        EN TARTIŞILMAZ LİDER

        Bu önemli sürecin son etabı öncesi, on gündür genel kurul delegasyonun katılımıyla Antalya ilinde gerçekleştirdiğimiz “Eğitim ve İstişare Toplantısı’’ sonunda katılımcı tüm delegasyonun oy birliğiyle ortaya şu kesin ve kaçınılmaz sonuç çıkmıştır ki Sayın Bendevi Palandöken Türk Esnaf Teşkilatının son yarım yüz yılda yetiştirdiği en tartışılmaz lideridir.

        Ne mutlu ki şu anda Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken’le böyle bir seçime giriyor olmak teşkilatımız için çok önemli bir şans olduğunu düşünüyorum.

        Çünkü 52 yıllık esnaflık tecrübesi ve 40 yıllık teşkilatçılığıyla, kısacası “Büyük Usta” deneyimiyle bugüne kadar başarıyla temsil ettiği, kendi tabiriyle ülke ekonomisinin barometresi olan esnaf ve sanatkarı, yine en doğru kadrolarla yönetebilmesi için gerekli vizeyi rahatlıkla alacağını söyleyebilirim.

        Çünkü yıllardır kendi kabuğu içersinde küçük olsun benim olsun olgusuyla yönetilmiş, eş değer kardeş kuruluşlar bu süreçte ilme, bilime, nitelikli kadrolara yatırım yaparak inanılmaz önemli mesafeler kat ederken bunların arkasında baka kalan bir yapının makus kaderini, üzerindeki ölü toprağını atarak kamu kurum ve kuruluşları nezdinde hak ettiği yere getirmek için önemli bir çalışma temposu sergileyen Sayın Genel Başkan Palandöken değiştirmiş ve siyasi gündeminde en önemli aktörleri arasındaki yerini almasını sağlamıştır.

        TEŞKİLATIN YÜZ AKI OLDU

        Ulusal anlamda başta Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumun da olmak üzere teşkilatımızın kaybolan haklarını geri alınmasına ve yönetimlerinde temsil edilmesine vesile olan Sayın Palandöken uluslar arası alanda da AB-Türkiye Karma İstişare Kurulunun da eş başkanlığı gibi çok önemli bir görevi de üstlenerek teşkilatımızın yüz akı olmuştur.

        Yüzyıllardır süren geleneğimizin mimarı olan Ahi-Evran öğütleriyle ve yol gösterisiyle günümüzde de ülkenin en önemli meslek örgütü olmayı kendine ilke edinmiş yöneticileriyle ayakta kalabilmeyi başarmış bir yapının ulusal ve uluslar arası arenada taraflı ve tarafsız her kesin takdirini alan ve bilgi birikimi ve adam gibi adamlığıyla “Büyük Usta” ünvanını hak etmiş Sayın Bendevi Palandöken’le daha iyi günlere ulaşacağı ümidiyle yaşanacak seçimin teşkilatımıza hayırlı olmasını dilerim.

        Sevgiyle kalın, ağız tadıyla kalın...

        Diğer Yazılar