Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı'nı kuşu bandından ebediyete ugurlamış ülkemin, takım elbise ile penaltı vuruşu yapmakla meşhur siyasetçileri, "süper fit" ABD Bajkanı'nı ağırladı. "Model ortaklık" tan Ermeni sorununa kadar birçok konuda üstü açık ve kapalı mesajlar ve yorumlar uçuştu. Benim aldığım mesajlara gelince... TBMM konuşmasında "Yurtta sulh, cihanda sulh" diyen Barack Obama, büyük Atatürk'ten bir alınlı daha yapsa, emin olun bu "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözü olurdu. Yeni ABD Başkanı'nın ülkesi ve dünyada yarattığı sempati dalgasında "değişim" sloganı kadar sürekli gülümseyen yüzü ve enerjik duruşunun da katkısı büyük kuşkusuz. Bu duruş bir imaj çalışması değil, okul yıllarında başlayan egzersiz alışkanlıklarının doğal bir Barack Obama ve eşi Michelle gerçek spor tutkunları. Egzersiz konusunda çok bilinçliler. Deneyimlerini paylaşmaktan, bu konuda özel röportajlar verecek kadar keyif alıyorlar. Barack Obama'nın Hawai'de çekilen şortlu fotoğrafında görüntülenen profesyonel sporcu ayarında karın ve şoğüs kasları, Michelle Obama'nın her fırsatta sergilediği hayranlık uyandıran omuz ve kol kasları, yaşam boyu egzersizin adeta doğal promosyonunu yapıyor.

        HAFTADA 6 GÜN

        İşte kendileri, egzersiz arkadaşları ve görgü tanıklarının ifadeleri ile Oba¬ma ailesinin egzersiz programı: Barack ailesinin egzersiz programı: Barack Obama haftada 6 gün 45-60 dakika süreyle, bir gün kardiyo ertesi gün ağırlık çalışması yapıyor. İdeal seansının ise 90 dakika olduğunu söylüyor.Egzersizi sabah saatlerinde yapmayı tercih ediyor. Koşu bandı veya bisiklette ısınırken il'ml dinliyor ve gazete okuyor. Basketbol oynamayı çok seviyor. Eski bir basketbolcu olan yardımcısı ile her fırsatta, özellikle de Önemli günler öncesi top oynuyor.

        GÜNDE 3 SEANS SPOR

        18 ay süren seçim kampanyası sırasında, her gidilecek eyalette spor salonlarının yardımcılan tarafından önceden aranarak, geç kapatılması ya da erken açılması için rica edildiği biliniyor. Günlük programın yoğunluğu ölçüsünde egzersiz seansını uzun tuttuğu dikkat çekiyor. Kampanyanın zirve yaptığı 17 Temmuz 2008 günü, 16 saat içinde 3 seans spor yaptığı kayıtlara geçmiş bulunuyor. Beyaz Saray'ı tanıma turu sırasında eski Başkan Bush ile en uzun sohbeti spor salonunda yaptığı, mevcut açık basketbol sahasının kötü havalarda kullanılamayacağı gerekçesiyle, bowling salonunu basketbol sahasına dönüştürmeyi şakayla karışık teklif ettiği biliniyor. Clinton'un jogging, Bush'un İse bisikleti tercih ettiğini hatırlıyoruz. Air Force One uçağına Bush zamanında konulan kondisyon bisikleti. Obama için koşu bandı ile değiştirilmiş. First Lady Michelle ise okul yıllarından beri atletik yapısıyla biliniyor. Haftada 3 gün sabah 04. 30'da özel antrenörüyle 1 saat spor yapıyor. 7 ve 10 yaşındaki kızlannın şimdiye dek futbol, tenis, jimnastik ve dansla uğraştığını. Beyaz Saray'da da fiziksel olarak aktif kalmalan için her türlü olanağın bulunduğunu belirtiyor.

        Fitness'te 2009 trendleri

        -Daha eğitimli ve deneyimli fitness eğitmenleri -Çocuklar İçin obeziteden korunmaya yönelik programlar -Kişisel antrenörle çalışma -Kuvvet/ağırlık çalışması -Karın ve sırt kaslarına yöne¬lik "core" çalışması -Yaşlılar için özel programlar -Pilates -Stabilite topu ile çalışmalar -Denge çalışmaları -İşyerinde çok yönlü sağlık promosyon programları - Wellness antrenörlüğü -Egzersiz programı sonuçlarının ölçümlenmesi -Spinning -Hekimlerin fitness reçetesi yazması

        Zincir spor salonları

        30 dakikalık düşük dirençli dongüsel antrenman yapılan, bayanlara özgü zincir spor salonlan yaygınlaşıyor. Sonuçlan olumlu bulduğumu söyleyebilirim.

        Benim favori fitness salonum ise

        Yine de fitness salonlannda favorim evime en yakın, otopark sorunu olmayan, temiz, havalandırması İyi, personeli hep güler yüzlü olan salondur

        acecen@ispro.net.tr

        Diğer Yazılar