Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erkek seksapeli genelde medyaya yılda sadece bir kere konu olur; o da People Dergisi “yaşayan en seksi erkeği” seçtiği zaman. O erkek Ryan Gosling veya Hugh Jackman ise iyi de, Matthew Mcconaughey seçildiyse o yıl atıl yıldır.

        Şimdi erkek seksapeline ilişkin yeni bir kriter daha çıktı: Okuyan erkekler. Okuyan ama kitaptan okuyan, Kindle’dan değil. “Hot Dudes Reading” bir İnstagram hesabı. New York’ta kız-erkek karışık bir arkadaş grubunun işi. Bunlar, karşılarında okuyan erkek görünce vuruluveriyorlar. Önce aralarında WhatsApp mesajlarıyla başlıyor “kitap okuyan seksi erkek” paslaşmaları. Metroda çektikleri “iç gıcıklayıcı” fotoğrafları birbirlerine atıyor, sonra da işi İnstagram hesabına döküyorlar. Olay daha geçen ay başladı, son baktığımda takipçi sayısı 418 bini bulmuştu.

        Aslında “okuyan erkek seksidir” meselesinin evveliyatı var. Washington’da yaşayan Alli Rense Treman adında bir kadın kitap kurdunun 5 yıl önce açtığı “Hot guys reading books” bloguna dayanan bir evveliyat. “Okumak kız işidir” safsatasına kafası atıp, kısa adıyla “HGRB” blogunu başlatmış, dünya çapında fenomen olmuştu Alli Rense. Sonra da daha kapsayıcı olmak amacıyla blogunun adını “Everybody Reading Books” olarak değiştirmişti; yani herkes kitap okuyor. Blogdaki fotoğraflar öyle çekici ki, insanın derhal bir köşeye kıvrılıp kitap okuyası geliyor.

        New York metrosunda okumaya dalan yakışıklı fotoğraflarının paylaşıldığı hesabın ötekiyle bir bağlantısı yok ve daha interaktif olduğu kesin. Hoş görünümlü, hoş kitaplı erkekleri kesen ve “hotdudesreading” hesabından ziyafet çeken grup, her fotoğrafa bir hikâye de döşeniyor. Bir fotoğrafta hayal gücü, “Pejmürde prensimiz muhtemelen heykel atölyesine gidiyor. Kesinlikle Rus hikâyeleri okuyor, aklının bir köşesindeyse Fransız sevgilisi ve sabah birlikte yedikleri glutensiz kızarmış ekmek var” diye yazdırıyor, Bir diğeri “Ellerimi onun saçları arasında dolaştırmak istiyorum” diye hayallerini aktarıyor. Bir başkası “İşte hayalimdeki İngilizce hocası” yazıyor. Bir hikâye ise “Plak koleksiyonunu da görseydik” şeklinde noktalanıyor.

        Sadece hesap ortakları değil, takipçi sayısından anlaşılacağı üzere herkes kitap okuyan erkekleri seksi buluyor. Yorumlarda çapkınca laf atıyor, “Grinin Elli Tonu” çevresinde dolanan göndermeler yapıyorlar. “Tanrı bu hesabı korusun” diye şükredenler bile var. İspanyolca ve Fransızca yorumlar da gırla.

        Aslında kitap erotizmini daha ileri götürenler de var; “Bookshelf Porn” fotoblogunda olduğu gibi. Anthony Dever’in yarattığı blogda, dünyanın dört bir yanından kitapçı, sahaf, kütüphane, kitaplık ve ilginç kitap yerleştirme yöntemlerine dair muhteşem fotoğraflar yer alıyor.

        HEDEFLERİ DE VAR

        Hot Dudes Reading hesabı çok yeni olmakla birlikte tez açılımlar da yapıyor. Dünyaya açılmak gibi. Mesela eğer vapurda, metroda, metrobüste kitap okuyan adama rastlayabilirseniz, fotoğrafını çekip hotdudesreading@gmail. com adresine göndermek serbest. Ancak Kindle’dan okuyanların fotoğrafları kabul edilmiyor. Tabii bir yabancının fotoğrafını gizlice çekmek ne kadar serbest, orası tartışmalı.

        Hesabın hayırlı bir açılımı daha var. ABD’de asla kitabı olmamış çocukları kitaba kavuşturmayı amaçlayan First Book adlı girişime destek veriyorlar. Kullanıcılar, Instagram’dan verilen linkle First Book organizasyonuna bağışta bulunuyorlar. Hedef 11 Mart’a kadar 50 bin dolar toplayarak, çocuklara 20 bin kitap dağıtmak. First Book bugüne kadar 125 milyon kitabı çocuklara ulaştırmış. Şimdi kitap okuyan erkekler ve onları sevenler sayesinde başka çocuklar da kitap sahibi olacak.

        Bu arada, bir de Tumblr’da kediyle kitap okuyan erkekler hesabı var ama ona girmiyorum. Metro versiyonu gibi spontan değil, ev pozları.

        Diğer Yazılar