Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dış haberciliğe başladığım 1980’lerde siyasetin ateşli magazin yönü pek harlı değildi. Falkland Savaşı, İran-Irak Savaşı, İsrail’in Lübnan’ı işgali, daha sonra Irangate skandalı ve Sovyetler’de Perestroyka dönemi derken aşk maceraları ve skandallar bakımından kısırdı ortam. Kanada Başbakanı Pierre Trudeau ve karısı Margaret Trudeau’nun maceraları hariç. Çöldeki bir vaha gibiydiler...

        O dönem en magazin malzeme Ronald Reagan’ın önemli siyasi kararlar aşamasında Nancy’nin etkisiyle falcıya danıştığının ortaya çıkmasıydı. Filipinler diktatörü Marcos’un devrilmesiyle Malacanang Sarayı’nda ortaya çıkan first lady Imelda Marcos’a ait 3 bin çift ayakkabının dünya medyasını günlerce meşgul ettiği 1986 yılına gelinmemişti daha. Prenses Diana da henüz uslu uslu oturuyordu.

        Clinton’ın bar şarkıcısından stajyer Monica’ya uzanan maceralarına, Sarkozy’nin bitmek bilmeyen aşk üçgenlerine, Berlusconi’nin bunga bunga partilerine daha çook uzun yıllar vardı. Moskova’da, cimnastikçi sevgili uğruna karısından boşanacak bir Putin de yoktu.

        Andreas Papandreu’nun hostes Dimitra Liani uğruna karısı Margaret’ten ayrılmasına da daha vardı. Saman altından su yürütenler de yok değildi ama çok sonra anlaşıldı. François Mitterrand’ın metresi Anne Pingeot’dan Mazarine adında bir kızı olduğu nice sonra ortaya çıktı. Bitmedi! İsveçli gazeteci Christina Forsne’den de bir çocuğu olduğu daha geçen yıl ifşa edildi.

        ÇÖLDEKİ VAHA

        İşte 1980’lerin kuru ortamında Kanada Başbakanı Trudeau ile 30 yaş küçük karısı Margaret’in fırtınalı hayatı tam bir hazineydi.

        İkisi ta 1968’de Tahiti tatilinde tanışmışlardı. O dönem Adalet Bakanı olan Trudeau, 18’lik üniversite öğrencisi Margaret’in peşini bırakmamış, 22’sine gelince de evlenmişlerdi. “Başbakan 30 yaş küçük çiçek çocuğunu aldı” diye burun kıvıranlar, ayıplayanlar olmuştu. Nitekim Kanada basınının “Maggie” diye andığı o çiçek çocuğu, Başbakanlık bagajıyla esrar kaçırmaya kadar vardırmıştı işi.

        Toronto’da Rolling Stones’la birlikte ortadan kaybolunca bütün basın peşine düşmüş, Maggie’yi Mick Jagger’la birlikte yakalayacağız diye sabahlara kadar otel otel dolaşmışlardı. Fotoğrafçı olmaya karar verince Ürdün Kralı Hüseyin 3 bin dolarlık tam teçhizat Nikon koleksiyonu hediye etmiş, basın bu sefer de Maggie vergisini ödedi mi diye günlerce eşelemişti. Sonra Fidel Castro’ya şarkı söylemesi, resmi davetlere sutyensiz, mini mini elbiselerle gidişleri olay olmuştu.

        Bu arada bipolar bozukluk teşhisi konulmuş ve 1977’de kocasını terk etmişti. Başbakan Trudeau üç oğlunun velayetini almış, karısını da nafakasız bırakmıştı. Geçim derdiyle evlilik üzerine kitap yazan Maggie artık New York’taki ünlü Studio 54’ün müdavimlerindendi. Truman Capote, Elizabeth Taylor, Salvador Dali, Jackie Kennedy, Liza Minnelli, Andy Warhol, Mick Jagger, Margaux Hemingway, Mikhail Baryshnikov, Calvin Klein ve dönemin daha nice şöhretiyle birlikte. Paris Match’dan TIME’a dergi kapaklarından inmiyor, ayıp yerlerinin açıldığı fotoğraflar da dahil ediliyordu dergi sayfalarına.

        Hele Senatör Ted Kennedy ile ilişkisi. Anılarında şöyle anlatıyor: “Seks bir temel içgüdüdür ve cinsel çekimin gücü inanılmazdır. Teddy Kennedy’yle ilk New York’taki resmi davette karşılaşmıştık. Öyle bir çekim hissettik ki, birbirimizden birkaç metre uzak duramıyorduk. Pierre’in hiç hoşuna gitmemişti.” Jack Nicholson’la ilişkisi de var kitapta. “Birlikteyken özgürlüğün tadını çıkarabildiğim tek erkekti. Çok eğlenceliydi. Tek eşlilik ve evliliğin ona göre olmadığını biliyordu” diye yazıyor.

        Pierre Trudeau da Bianca Jagger ve Barbra Streisand ile maceralar yaşıyor. Trudeau’lar 1984’te resmen boşandıktan sonra Maggie bir evlilik daha yapıyor, iki çocuk daha dünyaya getiriyor ve sosyal hayattan çekiliyor. 1998’te Trudeau’ların en küçük oğlu Michel kayak yaparken çığ altında kalarak can veriyor ve ağır bir depresyon dönemi daha geçiren Margaret Trudeau yine boşanıyor. İki yıl sonra Pierre Trudeau son nefesini verirken eski eşinin baş ucunda bulunuyor. Oğulları Justin ve Alexandre ile birlikte.

        Şimdi Kanada onu ruh sağlığı alanında sosyal çalışmalar yapan, 67 yaşında bol torunlu müşfik bir babaanne ve Liberal Parti Lideri Başbakan Justin Trudeau’nun annesi olarak tanıyor.

        Diğer Yazılar