Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öyle 3-5 artist değil, son 15 yıldır Hollywood’da boşanan bütün şöhretlerin avukatı Laura Wasser. Şimdi de “Brangelexit” davasında Angelina Jolie’nin avukatı. Tam bir güç simsarı. Öyle taktikleri var ki... İki ayrı boşanma davasını denk getirmek gibi. Medyanın dikkatini dağıtmak için

        Laura Wasser’ın aileyi paralamadan, iflas etmeden boşanmanın yollarını anlattığı kitabı da var.
        Laura Wasser’ın aileyi paralamadan, iflas etmeden boşanmanın yollarını anlattığı kitabı da var.

        Laura Wasser’ın aileyi paralamadan, iflas etmeden boşanmanın yollarını anlattığı kitabı da var.

        Kadın doğuştan hukukçu. Adının baş harflerinde yazılı; Laura Allison Wasser, yani “LAW”, karşılığı hukuk. Los Angeles’li eski kuşak milyoner ve şöhretlerin evlenme-boşanma avukatı olan babası Dennis Wasser, daha doğduğu gün bu adı vererek kızının kariyerini çizmiş. Babasının kurduğu “Wasser, Cooperman & Mandles” hukuk bürosunun ortağı olmuş 26 yaşındayken, şimdi 48 yaşında ve Jolie-Pitt boşanmasıyla yeniden sahnede. Yeniden sahnede dediysek, çok geçmiş zaman değil dün de gündemdeydi, Johnny Depp-Amber Heard boşanmasının avukatı olarak. Daha önce Kim dahil 3 Kardashian’ın, Arnold Schwarzenegger’den boşanan Maria Shriver’ın, Martin Sheen’den boşanan Denise Richards’ın, iki boşanmada Stevie Wonder’ın, Scarlett Johannson’dan boşanan Ryan Reynolds’un, Mel Gibson’dan boşanan Robyn Moore’un, Seal’dan boşanan Heidi Klum’un, Megan Fox, Shaquille O’Neal, Ashton Kutcher ve Los Angeles şöhretler âleminde evliliği biten kim varsa tamamının avukatı bu kadın.

        İlk bakışta sıkı vücutlu pilates hocası ya da yaşam koçlarını andırıyor, marka bandaj elbiseler, platform pabuçlarla dolaşıyor. 10 milyon dolardan az parası olan müvekkilleri kabul etmiyor, vekalet ücreti 25 bin dolar, istişarenin saatine de 850 dolar alıyor.

        2003 yılında Angelina Jolie’yi ilk kocası Billy Bob Thornton’dan başarılı bir şekilde boşatan da o. Ama Brad Pitt boşanması daha yüksek profilli, daha çetrefilli bir vaka. Çünkü içinde çocukların velayet savaşı da var. Ve karşılıklı zehir zemberek suçlamalarla savaşın çok sert başladığı da kesin. ABD’de velayet kavgası ve babalık testini de içeren aile hukuku davalarının 11 milyar dolarlık hacmi olduğu, Laura Wasser’ın de bu alanda başa güreştiği söyleniyor.

        Laura Wasser’ın adı Britney Spears’in o fırtınalı günlerinde parlıyor. Spears o dönem 22 yaşında, albümü 27 milyon satmış, 30 milyon dolarlık servet yapmış. Ekipteki dansçısı Kevin Federline ile evlenme hevesine kapılınca, menajerleri derhal Wasser’ın kapısını çalıyor. Evlilik sözleşmesi hazırlatmak üzere. Aksi takdirde Kevin kızın servetinin yarısına konacak. Laura Wasser, “Özellikle genç kızlar evlenirken çok âşık oldukları için sözleşme yapmak istemiyorlar” diye anlatıyor sonraları. Neticede Britney’i ikna ediyor. 3 yıl sonra boşanan Britney’in elinde kapı gibi sözleşme var ama, çocukların velayeti, medya ilgisi derken tırlatıyor. TMZ, Radar, Perez Hilton gibi magazin ve dedikodu siteleri bayılıyor olaya; seksi avukat figürüne de...

        Hukuk çevreleri. “Eğer mahkemede boşanmak istersen babasına; yok mahkeme dışında iyi bir anlaşma yapmak istiyorsan kızına gidersin” diyor. Pazarlık masasında milyonlarca dolar, malikâneler ve özel jetler oluyor. Ama o şekil anlaşma herkesin işine gelmiyor. Mesela Alec Baldwin 2002’de Kim Basinger’dan boşanırken Wasser bürosuna başvuruyor, sonra “Bunlar beni Tom Cruise sandı galiba. Bende o kadar para yok” isyanıyla avukatlıktan azlediyor baba Wasser’ı.

        Laura Wasser, bir kez evlenip boşanmış; “Bir daha asla” diyor. İki ayrı babadan iki çocuğu var.
        Laura Wasser, bir kez evlenip boşanmış; “Bir daha asla” diyor. İki ayrı babadan iki çocuğu var.

        Laura Wasser, bir kez evlenip boşanmış; “Bir daha asla” diyor. İki ayrı babadan iki çocuğu var.

        KIRMIZI HALI ÖNCESİ ASLA

        Laura Wasser’ın hukuk becerisi dışında bazı taktikleri var. Mesela boşanma dilekçelerini mahkemeye cuma öğleden sonra veriyor ki, medyada hafta sonu rehaveti başlamış olsun. Ayrıca basına en az sızma Santa Barbara adliyesinden olduğu için, davaları orada açmayı tercih ediyor. “Genelde TMZ haberi bir saat içinde alır” diyor. Nitekim Jolie’nin boşanma dilekçesini TMZ patlatıyor.

        Bir de medyanın ilgisini dağıtmak için büyük boşanma davalarını aynı döneme denk getiriyor. Sonra gazeteler “Bugünlerde boşanan boşanana” diye haber yapıyor, Gwen Stefani-Gavin Rosdale, Jennifer Garner-Ben Affleck boşanmasını kastederek. Stefani de Garner de Wasser’ın müvekkili.

        Laura Wasser ketumluğuyla da ünlü. Çoğunlukla büro ortakları bile aldığı davaları bilmiyor. Mesela Antonio Banderas’tan boşanırken Melanie Griffith’in avukatlığını üstleniyor. Dava açılana kadar 1.5 yıl taraflar pazarlık yapıyor, basının haberi olmuyor.

        Boşanma sezonu genelde ocakşubat aylarında başlıyor. Noel, yılbaşı filan geçmiş, çiftler artık mutluluk pozundan bıkmış oluyorlar. Ama davalar hemen açılmıyor, mart ayı bekleniyor. Çünkü Laura Wasser’ın müvekkileri, şubattaki Oscar töreninde kırmızı halıda yalnız yürümek istemiyor.

        Diğer Yazılar