Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülkemizde yaşanan, özellikle de eğitim alanındaki değişikliklere şaşırmamak mümkün değil.

        Tam kendi kendime ‘artık ne yaparlarsa yapsınlar, bundan böyle şaşkınlık yaşamam’ diyorum ki, yeni bir olay duyuyor ve yine şaşıp kalıyorum.

        Şimdi de Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinin yiyecek ve içecek hizmetleri alanındaki ‘Servis ve Bar’ bölümlerinde verilen Alkollü İçki Servisi Dersi’nin zorunlu olmaktan kaldırılması istenmiş.

        Bu kadar saçma sapan bir istek görmedim. Bu okullardan mezun olan öğrenciler herhangi bir turistik otelde işe girdiklerinde yakalarına “Biz sadece ayran servisi ya da alkolsüz içecek servisi yaparız” kartı mı asacaklar? Ya da sadece tesettürlülerin gittikleri otellerde mi iş bulabilecekler?

        Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, yaptığı basın açıklamasında bakın neyle neyi kıyaslayarak konuyu nasıl saptırmış ve nereye bağlamış;

        GERÇEK BİR SKANDAL

        “Turizm Meslek Lisesi’nde okutulan ders konuları ve işlenen modül gerçek bir skandaldır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda eğitim vermesi abesle iştigaldir. İhtiyaç varsa ‘Milli Eğitim’de eğitim vermelidir’ diyenler çıkabilir. O zaman bonzai satanların, esrar eroin satanların, özür diliyorum ama kadın pazarlayanların pazarlama konusunda eğitilmesi bu mantığa göre ihtiyaçtır. Böyle saçmalık olamaz.

        Milli Eğitim Bakanlığı içki servisi konusunda öğrencileri eğitirken, diğer taraftan sigara, içki ve kumarın zararları konusunda okullarda seminer vermekte. Duvarlara “İçki öldürür, kumar söndürür, sigara süründürür” yazılmaktadır. Bu işte bir terslik var. Bu müfredata bunun için karşıyız ve adım adım ayıklanması konusunda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Oteller içki servisi yapan adama ihtiyaç duyuyorlarsa, bu onların sorunudur. Bu Bakanlığın sorunu olamaz. Bakanlığın sorunu, görüldüğü gibi müfredatı adam gibi müfredat yapmaktır. Öğretmenevleri dahil bütün sosyal tesislerinden içki servisini kaldırmak Bakanlığın en önemli sorunlarından birisi ve asli görevidir.

        Bakanlığı, Talim Terbiye Kurulu’nu bu konuda göreve davet ediyorum.”

        Bütün bu açıklamalarını okuduktan sonra ben de Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın’ı mantıklı davranmaya davet ediyor ve kendilerine şu soruyu sormak istiyorum;

        “14 Şubat 1992’de kurulan, nihayet 25.06.2001 tarihinde kabul edilen 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu ile tüzel kişilik kazanmış olan Eğitim-Bir-Sen kurumunun aklı başına yeni mi geldi de öğrencilerin içki servisi dersi almalarına bugün engel olmak istiyorlar?”

        Diğer Yazılar