Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’de siyaset hayatının önemli isimlerinden biridir Yunus Yunusoğlu. Hatta o kadar ki, bir dönem Yunusoğlu’nu inşaat sektöründeki başarılı çalışmalarından çok siyasi hayatıyla tanırdık.

        İzmir’de ANAP dendiği zaman akla gelen ilk isim hep Yunus Yunusoğlu olmuştur. Yıllarca tek başına ANAP’ı sırtında taşıyan, ANAP ve DYP’nin birleşme sürecinde elinden geleni yapan yine o olmuştur.

        Kısacası Yunusoğlu başarılı bir işadamı olduğu kadar vatanını seven, laik, demokrat, örnek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.

        Siyasi arenada ise çekilmesi gereken zamanı bilecek, meydana çıkması gereken zamanın da kokusunu alacak kadar iyi ve eski bir siyasetçidir. Özellikle teşkilatlanmayı taban siyasetinden geldiği için oldukça iyi bilir.

        CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi’nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na vermeye hazırlanırken Yunusoğlu beni aramış gelişecek olayların sinyallerini hafiften çıtlatmıştı.

        SAVAŞÇI KADIN

        Emine Ülker Tarhan hakkında siyasete girdiği günden beri hep olumlu şeyler yazdığımı bütün okuyucularım bilirler. Kendisine olan hayranlığımın nedenlerini sizlerle de buradan defalarca paylaşmıştım.

        Yeni kurmuş olduğu Anadolu Partisi’nin başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü o benim gözümde tuttuğunu koparan, sözünü sakınmayan, bildiğinden dönmediği gibi bildiğini okuyan savaşçı bir kadın.

        Partinin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması beklenen Yunus Yunusoğlu Emine Ülker Tarhan’nın yanında yer alarak en doğru kararı vermiş.

        Partinin 43 kişilik kurucular kurucu listesine şöyle bir göz attım. Yunusoğlun’dan başka İzmir’den Kasım Gündüz, Sedat Demirer, Mehmet Şerif Avcı, Hüseyin Yıldız da listede yerlerini almışlar.

        GÖRECEĞİZ

        Partinin kuruluş dilekçesi verildikten sonra tekrar görüştüğüm Yunusoğlu, “Kesinlikle CHP’yi bölmek için yola çıkmadık. CHP bugüne kadar bölünmedi de iktidar mı oldu? Seçime girebilmek için 41 ilde örgütlenmek ve her ilin üçte birinde teşkilat kurmak gerekiyor. Bu organizasyonu yaptık. Teşkilatları ben oluşturuyorum. İzmir’den aralarında CHP, DSP, eski Anavatan, Demokrat Parti hatta AK Partili çok kişi var. Özellikle İzmir için kadın il başkanı düşünüyoruz” diyerek düşüncelerini aktardı.

        Yunusoğlu’nu tekrar aktif siyasette görmek güzel. Henüz yolun başında olsalar da başarılı olacaklarına inanıyorum. Kim bilir belki de Türk halkının beklenen umut ışığı ANAPAR’dır. İzleyip hep beraber göreceğiz...

        Diğer Yazılar