Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sosyal Medya’nın her türünü kullanarak, kitle iletişim araçlarının neredeyse bağımlısı haline gelmiş olan her yaştan insan sayısı o kadar çok arttı ki...

        Eğitimlisi, eğitimsizi hemen hemen herkes bir şeklide bağımlı oldu. Hatta içlerinde ara ara bunun diyetine bile girenler var.

        Örneğin şöyle diyorlar, 15 gün için bütün sosyal iletişim adreslerimi kapattım. Kendimi iletişim araçlarından soyutlayarak diyete aldım. Biraz iç dünyama dönmek istiyorum. (Şaka değil gerçek.)

        Ve yakın çevremde bile o kadar çok söylemeye başladılar ki sırf bu nedenle konu hakkında yazı yazma gereği duydum.

        Unutmamak lazım ki kitle iletişim araçlarından yapılan yayınlar, bilgi ve kültür düzeyine göre erişkinleri etkilemektedir.

        YAZILAN YORUMLAR

        Örneğin, sanatçı bir arkadaşım geçenlerde söylene söylene geldi. Facebook da bir şey paylaşmış altına da takipçileri hoşuna gitmeyen bir sürü yorum yazmışlarmış.

        Hop oturuyor hop kalkıyor. Sinirlerini bozduğu yetmezmiş gibi bir de oturup hiç tanımadığı, eğitim ve kültür düzeylerini bilmediği bu insanlara cevap yetiştiriyor.

        Sadece bu arkadaşım değil, çoğu insan gariptir ki aynı durumda. Sanki sinirlerini boşaltmak için hiç tanımadıkları insanları karşılarına almaktan hoşlanır hale gelmişler.

        İnsan ister istemez, “Ya sosyalleşmenin ancak bu şekilde olduğuna kanaat getirdiler ya da böyle terapi oluyorlar herhalde “ diye düşünmekten kendini alamıyor.

        Sosyal medyadan bir fikrinizi, olmuş olayı veya yorumunuzu takipçilerinizle paylaşıyorsanız gelecek olan tepkilere de açıksınız demektir. Çünkü orası ucu bucağı olmayan açık bir alan. O açık alanda bir şey beyan etmişsseniz, herkes de size dilediğini yazacaktır.

        HABER VERME

        Sosyal iletişim araçları; bilgi aktarma, eğitim, öğretim gibi görevler yanında, haber verme, eğlendirme görevlerini de yüklenmiş olup, alıcılarının, kişilik yapısı, bilgi birikimi,ekonomik ve toplumsal durumu, ruhsal yaşantısı gibi bireysel özelliklerine göre de yorumlara, tepkilere tartışmalara açık kocaman bir alan açmaktadır.

        Sözün kısası soru şu; Dünya görüşlerine, inançlarına uygun bir kaç kanalı seçip sadece onları izleyerek sizden olmayanlara yabancılaşmak, onlara öfkelenmek mi, yoksa sosyal medya ile dünyaya açılıp tartışmalara açık ortamda sizin yorumlarınıza karşı gelenlerlere öfkelenmek mi daha iyi?

        Ben kendi cevabımı biliyorum.Ya siz?

        Diğer Yazılar