Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pazar günü yayınlanan köşe yazımda “Siyah giydiniz de ne oldu?” başlığı altında kısa bir paragraf yazarak ben de Özgecan ve diğer katledilmiş kadınlar adına kendi isyanımı dile getirmiştim.

        Fakat okuduğunu anlamayan dar görüşlü bir gurup “Siyah giydiniz de ne oldu?” şeklinde ki soruma kendilerince yorumlar getirmişler.

        Onlar adına üzüldüm.

        Çünkü böyle okuduğunu anlamayan, derinliği olmayan zihniyetler var olduğu sürece ne kadınlar olarak ne de Türk insanı olarak bir yerlere varmamız, verdiğimiz tepkilerden de sonuç almamız mümkün değil.

        ŞİDDET SÜRÜYOR

        Her şeyden önce halkın göremediği fakat siyasetçilerin çok iyi bildiği bir gerçek vardır; (Hatırlayın rahmetli Turgut Özal Türk halkı için ne demişti: Unuturlar. Unuturlar...)

        Bizler millet olarak balık hafızalıyız. Yarın gündem değişir ve geçmişte sadece bir gün için giydiğimiz siyah kıyafetleri hangi nedenle giydiğimizi hatırlamadığımızı fark ederiz.

        Çünkü ülkemizde her gün o kadar çok bizleri kahreden, üzen olaylar yaşanmakta ki...

        Şimdi gelelim bazıları tarafından tepki gören yazımın içeriğine. Bakın ne yazmışım;

        Özgecan’ın ölümü üzerine halk duyarlılık gösterdi ve herkes bir gün için siyahlara büründü. Fakat kadınlarımız, kızlarımız katledilmeye şiddet görmeye devam ediyorlar.

        Daha dün Eskişehir’de bir kadın sevgilisi tarafından dövüldü rehin alındı. İzmir’de hemşire bir kadın, kocası tarafından ikinci kattan aşağı atıldı. İstanbul Şişli’de bir kadın çocuğu önünde bıçaklandı.

        Eeee.... Toplum olarak siyah giydik de ne oldu, ne değişti?”

        CESET BULUNDU

        Şimdi aynı soruyu tekrar soruyorum;

        Bir gün için siyahlar giydiniz de ne oldu? (Hatta bir grup erkek aynı gün etek giydiler)

        Geçen yıl (2014) tam 294 kadın, erkek şiddetinin kurbanı oldu. 294 kadının yüzde 25’i 25 yaşın altındaki genç kadınlar. Bu verilere göre kadınların yüzde 47’si modern hayatın gereği olan kendi yaşamlarına dair karar almak isterken öldürülmüşler.

        Daha iki gün önce (yani erkekler etek giydikten, kadınlar siyaha büründükten sonra) Manisa Akhisar’da yakılmış 18 yaşında kimliği henüz belirlenemeyen genç bir kıza ait ceset bulundu.

        Adı Özgecan değil. Katledilmiş, yakılmış genç kadının henüz adı yok.

        Madem öyle haydi şimdi onun içinde siyahlara bürünün.

        Geçen yıl öldürülmüş olan 294 kadın içinde siyahlar giyin.

        Kardeşim bir gün için ne giyerseniz giyin. Görmüyor musunuz katliamlar devam ediyor. İşte anlatmaya çalıştığım bu idi.

        Okuduğunu anlamayanlara diyeceğim o ki;

        Eğer yapılan eylemin bir yaptırımı olsun istiyorsanız her gün yani 367 gün bilinçli Türk kadınları olarak siyah giyelim.

        Çünkü her gün isimsiz nice Özgecan’lar katledilmeye devam ediyor, edecek de...

        Diğer Yazılar