Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi Sübyan Koğuşu’nda, 53 gün tutuklu kalan 14 yaşındaki M.U’nun, cezaevinde kaldığı sürede yaşadığı şiddet ve taciz olaylarını okurken resmen kan beynime sıçradı.

        Bir başka taciz olayı da 3 gün önce Van M Tipi Cezaevi’nde yaşanmış. Çocuklar dipçikle, tabanca kabzasıyla dövüldüklerini, cinsel tacize maruz kaldıklarını anlatıyorlar.

        Adana’nın Pozantı ilçesindeki 282 kişi kapasiteli çocuk cezaevindeki tecavüz, taciz ve işkence iddialarını gündeme getiren 7 çocuğun mektupları da geçtiğimiz hafta ortaya çıktı. Yaşları 13 ila 17 arasında değişen çocuklar, yaşadıklarını İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi’ne gönderirken, iddiaları incelemek üzere bölgeye müfettişler gönderildi.

        Ve son olarak da geçtiğimiz günlerde “Şakran Cezaevi” diye bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çocuk mahkumların birbirlerine işkence yaptıkları, birbirlerini taciz ettikleri Müdür Hamit Karslıoğlu’nun imzasını taşıyan kurum içi yazışmayla ortaya çıktı. “Görev Taksim” başlığını taşıyan kurum içi yazışmada, zayıf çocukların büyüklerce cinsel istismara uğradığı, bu suçlardan ötürü cezaevine düşenlerin içeride de küçüklere tecavüz ettikleri ve bunu topluca yaptıkları yer almaktaymış.

        Evrakta çocukların, “anüslerinden vücutlarına ne kadar uzunlukta hortumu alacakları yönünde kendi aralarında iddiaya girip denedikleri”, “metal çay kaşığını dörde bölerek yuttukları” gibi ifadelerini okuduktan sonra resmen beynim karıncalanmaya başladı.

        Çocuk cezaevlerinde yaşananlar hakkındaki gelişmeler üzerine 32 sivil toplum kuruluşu Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi başlattılar. Bu girişimi sonuna kadar destekliyorum.

        AİLELERİNE GÖNDERİN

        Bu çocukların psikolojik olarak desteklenerek derhal ailelerinin yanına gönderilmeleri sağlanmalı. Belli ki bu şiddeti ortadan kaldırmakla yükümlü olan devlet bu konuda hiçbir şey yapamıyor. Tıpkı kadına şiddet konusunda da yapamadığı gibi... Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi, Adalet Bakanı hakkında “görevini ihmalden” suç ihbarında bulunmuşlar. Fakat bu girişimden hiçbir sonuç alınmayacağını, hatta bu olayların bir şekilde üstünün kapatılacağını hepimiz biliyoruz.

        Çocuklar cezaevlerinde şiddete, tacize maruz kalırlarken, kadınlarımızda öldürülmeye devam edecekler. Peki çözüm...?

        Genel seçimlere 3 ay kala bu konuda hangi siyasi parti gerçek manada çözüm önerisi getiriyor? Ya da Türkiye’nin, Türk insanın gerçek sorunlarına...? Siz de benim gibi cevabı bulamadınız değil mi...

        Diğer Yazılar