Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ülkedeki bütün siyasetçiler, idareciler, yetkili makamlar gerçek sorunlarla ilgileneceklerine ne yazık ki her zaman olduğu gibi Haziran ayında gerçekleşecek seçimlere endekslenmiş durumdalar.

        Seçimlerden sonra ise yeni seçilen vekilleri bir daha seçim bölgelerinde isteseniz de göremezsiniz.

        CİDDİ SORUNLAR

        Dolayısı ile derdinizi de anlatamazsınız.

        Halbuki şu an ülke de eğitim sisteminin bozukluğundan kaynaklanan son derece ciddi sorunlar mevcut.

        1 Eylül 2015’ten itibaren kapanarak özel okula dönüşecek dershanelerin yarattıkları sorunlar bunlardan sadece bir tanesi.

        Ve bu sorun her nedense kimse tarafından dile getirilmiyor.

        Geçtiğimiz perşembe günü konu hakkında sizlere yerimin yettiği kadar (Temel liselerin eğitim sistemleri hakkında) bilgi vermeye çalışmıştım.

        Temel liselerin yöneticileri özellikle 11. sınıf öğrencilerine ciddi baskılar uygulamaktalarmış.

        AKIL ÇELİYOR

        Velilere yönelik erken kayıt için ‘Üniversiteyi kazanma garantisi veriyoruz.

        Son yıl üniversiteye hazırlık dersleri yapacağız’ şeklindeki kampanyaları ile velilerin akıllarını çelmeye çalışıyorlarmış.

        Her ne kadar bu kampanya Milli Eğitim Bakanlığı’na takılmış olsa da temel liselerin internet tanıtım sitelerine girdiğinizde halen koca koca puntolarla yazılmış bu vaatlerle karşılaşıyorsunuz.

        Temel liselerin statü olarak sözde diğer ortaöğretim okullarından bir farklılığı bulunmuyor.

        Fakat temel liseleri diğer okullardan ayıran en önemli özellik zorunlu dersler dışındaki dersleri uzaktan eğitim yoluyla verebilecek olmaları.

        CAZİP GELİYOR

        Böylece bilhassa özel olan temel liseler, “Öğrenci seçmeli ders yükünden sınıf geçme, kötü not alma ve devamsızlık gibi kaygılardan uzak sadece üniversiteye hazırlanacak” şeklindeki söylemleriyle “Üniversiteyi kazandırma garantisi veriyoruz” izlenimi yaratıyor.

        Tabi bu da velilere cazip geliyor.

        Bu haksız rekabete, dershanelerin temel liseler adı altında başka bir kazanç kapısı haline gelmesine kim, ne zaman ‘dur’ diyecek merakla bekliyorum.

        Bu arada müsaitim!

        Taktım ben “müsait olma” meselesine... Türk Dil Kurumu’nca (TDK) hazırlanan Türkçe Sözlük’te “müsait” kelimesinin anlamlarından birinin “Flört etmeye hazır olan, kolayca flört edebilen (kadın)” olarak tanımlanması doğal olarak kadınların tepkisini çekti.

        Tabi benim de...

        TDK’nın bakış açısını cinsiyetçi bulan feministler sosyal medya ve e-mail yoluyla kuruma karşı harekete geçtiler. Dün TDK’nın sayfasına “müsait” kelimesi yazdığımda sayfanın açılmadığını fark ettim. Demek ki müsait değillerdi...

        Diğer Yazılar