Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AB ülkelerinin büyükelçileriyle, Letonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde öğle yemeğinde bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son derece önemli bir açıklama yapmış.

        Kemal Kılıçdaroğlu, AB Büyükelçilerinin, “Seçimlerden koalisyon ihtimali çıkabilir? Koalisyona hazır mısınız?” sorusuna, “Belirli ilkeler ve değerler temelinde uzlaştığımız bir partiyle koalisyon kurabiliriz. Koalisyon kuracağımız partinin bağımsız olması gereken tüm kurumların bağımsızlığına, yargının mutlak bağımsızlığına ve medya özgürlüğüne inanması şartıyla” yanıtını vermiş.

        Bana kalırsa Kılıçdaroğlu koalisyan şartları ile ilgili söylemlerinde kesinlikle yalnız bırakılmayacaktır, hatta bırakılmamalıdır. Hem HDP hem de MHP Kılıçdaroğlu’nun şartlarını zaten destekleyeceklerdir.

        DİLE GETİRMEDİLER

        Seçim çalışmaları süresi içinde de bu birlik beraberliklerini korurlarsa oyların dağılımında hem HDP’nin barajı geçmesini sağlarlar hem de AK Parti’den önemli ölçüde oy çalarlar.

        Aslında çoğunluk halkın listeler verilmeden önce tek bir isteği vardı. Bölük pörçük dağılmış olan bütün partilerin MHP, CHP, HDP, Vatan ve diğerleri şeklinde, hepsinin tek bir çatı altında toplanmaları idi. Fakat her zamanki koltuk kavgaları nedeni ile gerçekleşmeyeceğini bildiklerinden hiçbiri bunu dile getirmediler. Yine de Kılıçdaroğlu’nun (7 Haziran’da alınacak olan sonuçlara göre) koalisyon çağrısı geç de olsa Türk siyaseti adına önemli bir adımdır.

        HDP VE İZMİR

        HDP’liler, gerek iktidar partisi gerekse muhalefet partilerinin gündeminde olduğundan, özellikle İzmir konusunda tıpkı diğerleri gibi adaylarını özenle seçmişler.

        İzmir 1.Bölge birinci sırada Ertuğrul Kürkçü, ikinci bölge birinci sırada ise Müslüm Doğan ile sahaya çıkıyorlar. Barajı geçerler mi? Eğer Kılıçdaroğlu’nun koalisyon söylemleri MHP’den de destek alırsa bence geçerler.

        VATAN PARTİSİ

        Vatan Partisi İzmir’de gazeteci adayları ile dikkat çekiyor. 1. Bölge’de Gazeteci Yazar Ümit Zileli, 2. Bölge’de Hulki Cevizoğlu ile Atatürk’ün Bütün Eserleri Genel Yayın Yönetmeni, Aydınlık Gazetesi Yazarı Şule Perinçek bulunuyor. Barajı aşamayacak olsalar da...Hulki Cevizoğlu’nu ve Ümit Zileli’yi şahsen mecliste görmek isterdim.

        Diğer Yazılar