Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        7 Haziran’da gerçekleşecek olan genel seçimle ilgili olarak siyasi partileri ve adaylarını incelemeye devam ediyoruz. CHP’den istifa ederek Anadolu Partisi’ni kuran Emine Ülker Tarhan hakkında ki görüşlerimi sizlerle defalarca paylaştım. Kendisini her zaman takdir etmişimdir.

        Şahsen Tarhan’ı önümüzde ki yeni dönemde mecliste görmek isterdim.

        DEĞERLENDİRME YAPTI

        İzmir adaylarına gelince.. İçlerinde son derece tecrübeli ve değerli isimler var. Birinci bölge birinci sırada İzmir siyasetinin yakından tanıdığı Yunus Yunusoğlu, ikinci bölge birinci sırada ise Sedat Demirer yer alıyor.

        Ama bakıyorsunuz Anadolu Partisi, ancak Ahura LGBTİ aktivisti trans Deva Özenen’i İzmir 2. bölge 5. sıra milletvekili adayı olarak gösterdiğinde basında geniş yer alabilmiş.

        Sedat Demirer ile kurucularından olduğu Anadolu Partisi hakkında kısa bir sohbet yaptım. Demirer adaylığını ve partisini şöyle değerlendirdi;

        PARTİYİ KURMA NEDENİ

        81 il ve 85 seçim bölgesinde seçime giriyoruz. Ben de genel başkan yardımcısı olarak İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayıyım. İzmir’in oy potansiyeli sosyal demokrat ağırlıklı kabul edildiğinden CHP Genel Başkanı bile Tunceli’den değil İzmir 2. bölge 2. sıradan aday oldu. AKP ise İzmir’den daha fazla milletvekili çıkarma çabası içinde. Anadolu Partisi olarak ilk kez seçime giriyoruz.

        Bu partiyi kurma nedenimiz bellidir; Türkiye seçmeni artık oy verdiği kendi partisinden umduğunu bulamamış ve kararsız kalmıştır. Ayrıca sandığa küsen seçmen sayısı da azımsanamayacak kadar fazladır. Biz Cumhuriyet’in kuruluş ilkeleriyle ve Atatürk’le sorunu olmayan, bölücü, ırkçı, mezhepçi, aşırı dinci olmayan herkesin rahat oy vereceği bir partiyiz.

        Bizim oy tabanımız bütün Türkiye’dir. Herkesin 2. partisiyiz. Baraj sorunumuzun olacağına inanmıyoruz. Türkiye’nin kuvvetler ayrılığını yeniden tesis etmek 1. görevimizdir.

        Hukukun ve yargının bağımsızlığını sağlayacağız. Böylece terör ve yolsuzluk tamamen yargının denetiminde olacak ve hak edenler cezalarını çekeceklerdir.

        Türkiye’nin ekonomik kaynaklarını doğru değerlendirip başta tarım olmak üzere destekleyip tarım nüfusunu yeniden 23 milyona çıkaracağız. Asgari ücret tüm çalışan ve emeklilerde 2 bin lira olacaktır. Kaynağımız bütçe içinde vardır. Şans oyunları bunların için en büyük katkı sağlayacak kalemdir.”

        Sedat Demirer ile sohbetimize bugün için bu kadarlık yer verebildim. Arkası başka yazıya...

        Diğer Yazılar