Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İttifak: 8’nci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal da 7 Haziran seçimleri öncesi milletvekili adayı olmuş. Ben kendisini HDP’den aday olacak zannederken meğer Özal, Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi’nin kurduğu Milli İttifak’ın Mardin birinci sıra adayı olmuş.

        SORUMLULUK…

        Cumhuriyet Halk Partisi’nin ekonomi konularının ağırlıklı olduğu seçim vaatlerine AK Partili bakanlardan tepkiler sürüyor. CHP’yi seçim vaatleri için somut kaynak göstermemekle suçlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ardından Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

        13 yıldan beri ekonomiden sorumlu olduğuna işaret eden Babacan konuşmasında “Son açıklanan paket şunu bir daha tekrar etti ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir zaman Türkiye’de iktidar olma hedefi yoktur, hayali yoktur. Eğer olsaydı böylesine sorumsuz, pervasız bir tutum ortaya koymazdı” demiş.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, iktidarın vaatlerine ilişkin kaynak olup olmadığı sorularına, bütçeyi işaret ederek yanıt veriyor.

        Ve unutmayın ‘Ben hesap uzmanıyım’ diyor. Ben de şunu soruyorum; “22 milyon ailenin yüzde 61’i ayda 1100 TL’nin altında geçinirken sorumluluk duyulmadı da, muhalefet emekliye ve asgari ücretliye para vaat edince mi sorumsuz olundu?

        ANADOLU PARTİSİ

        Sedat Demirer, Anadolu Partisi İzmir ikinci bölge birinci sıra adayı milletvekili adayı. Hatırlarsanız son yazımda Demirer ve Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan’a yer vermiştim.

        Sedat Demirer seçim çalışmalarını anlatmış ama yer darlığından yarım kalmıştı. Demirer, anlatmaya devam ediyor;

        -Dolaylı vergileri yüzde 70’den yüzde 30’a düşürüp, gerçek gelir vergilerini adaletli ve vergi dilimlerinin arasını açarak tahsilatı kolay ve ödenebilir seviyede tutacağız.

        -KDV oranını düşüreceğiz

        -Çalışanlara harcamalarından vergi iadesini başlatacağız.

        -Sanayide AR-GE desteğini artıracağız.

        -Teşebbüse kredi desteği vereceğiz.

        Ve daha birçok ekonomik desteklerimiz ve sosyal projelerimiz mevcuttur. Bunları meydanlarda ve basın aracılığıyla paylaşacağız.İzmir’e gelince, İzmirliler’in ödediği vergiye karşılık aldığı yatırım payı çok düşük. Bunun için bu payı yüzde 80’lere çıkartmak istiyoruz. Kentin ekonomisini, sporunu, alt yapısını destekleyecek bütün projelere kaynak aktaracağız. 30 ilçenin tamamının iç dinamiklerini kazanca ve yatırıma dönüştürecek projelere mutlaka kaynak aktaracağız.

        Diğer Yazılar